SKORO NAM JE PROMAKAO OVAJ BISER / Legenda dala najjači komentar na Let 3: 'Nakon njegova performansa prije 40 godina, njihov je subverzivan kao i ulazak u HDZ'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zoran Šprajc se u Stanju nacije osvrnuo na let 3

22.2.2023.
13:25
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon pobjede grupe Let 3 na ovogodišnjoj Dori i kad je postalo jasno da će oni predstavljati Hrvatsku na Eurosongu zaredali su se mnogobrojni komentari. Nema tko se nije oglasio, kako bi se reklo. Na to se osvrnuo i Zoran Šprajc u RTL-ovu Stanju nacije:

Image
PREŠLI MILIJUN PREGLEDA /

Let 3 bi mogli biti senzacija Eurosonga, bliže se prvom mjestu, a na YouTubeu su sustigli Španjolsku

Image
PREŠLI MILIJUN PREGLEDA /

Let 3 bi mogli biti senzacija Eurosonga, bliže se prvom mjestu, a na YouTubeu su sustigli Španjolsku

"Evo ovako je bilo na Euroviziji nekad, ali sad kad su eto čak i Srbi stisli guzove i lani na Eurosong poslali Konstraktu, sjetili se i mi da bi nam mogle procvasti ruže ako na Eurosong pošaljemo Let 3 kojima ruže doslovce iz guze cvatu. Pa će tako i nama, jel. I bilo bi to stvarno šokantno, ekstravagantno, ekscesno i vrlo subverzivno da se to dogodilo dvadeset, trideset godina ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A i tada ne bi bilo neko čudo neviđeno, jer tradicija golih hrvatskih guzova stara je više od 40 godina. Jer, podsjetimo, legendarni Tom Gotovac svoj čuveni performans i antirežimsku provokaciju kad je gol šetao zagrebačkom Ilicom i ljubio asfalt, izveo je još 1981. godine. A ni tada nije baš nešto sablaznio državni režim, na kraju su mu milicajci dali svoj šinjel da se ne smrzne, pa se čovjek vratio kući u režimskoj odori.

Tako da 40 godina nakon Toma Gotovca performans Leta 3 danas izgleda subverzivno i provokativno kao i ulazak u HDZ. Jedino što u svemu tome doista izaziva čuđenje su oni koji se na izbor Leta 3 zgražaju kao i oni koji su tim izborom oduševljeni. Ali eto gole stražnjice su izgleda krajnji domet hrvatske avangarde, kontrakulture i umjetničke provokacije, to je ono najbolje što imamo pa će u tom smislu Let 3 u Liverpoolu sasvim dostojno predstavljati i nas i našu zemlju. Pa ćemo svim srcem navijati za njihov uspjeh na Eurosongu, kako bi slava naših stražnjica obišla cijeli svijet a i pjesma je zapravo skroz dobra i lako se zavuče u uši. Ali to je samo moje mišljenje, a znate kako se kaže - mišljenje je ko i stražnjica, svatko ga ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato, pitajmo mi najveće asove hrvatske estrade, što oni misle o Mami ŠČ. Josipa Lisac i Mišo Kovač!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo