MILANOVIĆ PLANUO NA OREŠKOVIĆ I PULJAK: / 'Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći što sam trebao'; A onda je krenuo...

Image
Foto: Davor Javorovic/Davor Puklavec/Damir Spehar/PIXSELL

'U ovim situacijama one se ponašaju kao obični mali ometači. Zašto nisu postavili ploču Vlade? Onaj tko se bavi pločama i tablama u zreloj dobi je ostao tabula rasa'

30.9.2020.
13:23
Davor Javorovic/Davor Puklavec/Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović rekao je danas da razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem o imenovanju veleposlanika nije ozbiljna tema. "Premijer je prevažan da bi se ponašao kao malo dijete", ustvrdio je.

Dodao je da Plenković razgovor o veleposlanicima može obaviti i s njegovim predstojnikom Ureda. "To je parada i ja ću to odraditi. Ali to nisu važna pitanja za Hrvatsku", kazao je Milanović koji misli da je važno pitanje zašto sedam godina nije završeno vještačenje u slučaju Nadana Vidoševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DALIJA UZVRATILA MILANOVIĆU: /

'Debelo je nadmašio nakaradno Pernarovo izražavanje. Jednom predsjedniku to sigurno ne služi na čast'

Image
DALIJA UZVRATILA MILANOVIĆU: /

'Debelo je nadmašio nakaradno Pernarovo izražavanje. Jednom predsjedniku to sigurno ne služi na čast'

'Orešković je na čelo Povjerenstva došla kao drugorazredna odvjetnica'

Nakon što je danas u razgovoru za N1 Dalija Orešković kritizirala Milanovića rekavši kako joj se čini da je Milanović nadmašio sve što je Ivan Pernar ikada izgovorio, Milanović se ponovno osvrnuo na jučerašnji njezin performas koji je izvela zajedno s Marijanom Puljak.

"Jučer sam tim samodopadanim narikačama propustio reći što sam trebao. Orešković je na čelo Povjerenstva došla kao drugorazredna odvjetnica. Osoba od 36 godina se javila na visoku funkciju i to je bilo suspektno, ali bila je najmanje loš kandidat. Odabrana je mojom odlukom. Odabrao ju je Odbor u Saboru. Nisam se s njom htio niti susresti da ne bi bio dojam da na nju vršim pritisak. Ona je htjela još četiri godine raditi taj posao i očekivala je da u Saboru za nju glasaju HDZ-ovci. Izabrali su drugu osobu koja je nakon mjesec dana pokazala da se taj posao može raditi jednako dobro bez 10 posto takve pompoznosti i samodopadnosti i foliranja u medijima", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je Orešković potom u televizijskoj emisiji one čije je glasove očekivala proglasila "kriminalcima i bandom". "O predsjednici Republike je rekla da je nula, to je fini rječnik", rekao je.

Milanović tvrdi da je Orešković potom ušla u politiku i propala na europskim izborima pa na predsjedničkim izborima. "I za to je vjerojatno okrivila mene. I zato tu jednu opsesivnost naprosto moram na ovakav način razgolititi. Jer takvi ljudi koji bez imalo životnog iskustva i uspjeha žele drugi dan biti predsjednici Republike su za promatranje. Nadam se da ovo neće biti napad na njezinu ženskost i da nisam rekao ništa seksistički, jer takve gospođe su to uvijek u stanju izvući", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Puljak je u banci smišljala zamke za štediše'

"Marijana Puljak je radila u banci, gdje je po algoritmima smišljala zamke za štediše, za kreacije i plasman novih proizvoda banaka. Time se te osobe bave. Za razliku od Dalije Orešković, koja se dovukla uz neku vrstu političke protekcije, Puljak je sama ušla u splitsko vijeće. U ovim situacijama one se ponašaju kao obični mali ometači. Zašto nisu postavili ploču Vlade? Onaj tko se bavi pločama i tablama u zreloj dobi je ostao tabula rasa", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo