ZNATE LI ŠTO JE APIKOMORA? / Udišete zrak iz - košnice; A što kažu Hrvati? 'Nakon dva mjeseca inhalacije, cijelu zimu sam bila bez terapije'

Image
Foto: Shutterstock

Zrak iz košnice može se udisati od travnja do listopada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

3.5.2021.
16:34
Shutterstock
VOYO logo

Zrak iz košnice sadrži ono najbolje što pčela iz prirode može donijeti, a upravo taj zrak kada se udiše pomaže pri liječenju dišnih tegoba, glavobolje i alergije. Takva vrsta tretmana naziva se apiinhalacija, a u Hrvatskoj postoji niti desetak apikomora.

"Vi kad udišete sami zrak putem izmjene plinova u areolama, dobivate svu tu kvalitetu košnice i jačate prirodno imunitet", kaže magistrica farmacije Marija Kuran za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradio za ženu zbog upale sinusa

Takva vrsta tretmana naziva se apiinhalacija, a kućica je ustvari apikomora u kojoj zrak iz košnice pomaže pri liječenju respiratornih bolesti. "Apikomora je nešto novo na našem području i dolaze ljudi pa probaju, vide i to im se svidi i dolaze opet", kaže pčelar Josip Kuran.

Image
ZA OVO TREBA HRABROSTI: /

Netko je ukrao košnice pune pčela; Ne zna se jesu li ga izbole u samoobrani

Image
ZA OVO TREBA HRABROSTI: /

Netko je ukrao košnice pune pčela; Ne zna se jesu li ga izbole u samoobrani

Prvu apikomoru Josip je izgradio za svoju ženu koja je imala problema s upalom sinusa. "I nas dvoje smo se jedno dva mjeseca inhalirali, ja mogu samo potvrditi da sam cijelu zimu ustvari bila bez terapije. Zaista vjerujem da mi je ta apikomora donijela dobrobit", kaže magistrica farmacije Marija Kuran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što pčele donesu iz prirode u košnicu udiše se kroz inhalator, a potrebno je samo dva puta po 20 minuta, svaki drugi dan dolaziti i udisati ovaj predivan miris koji ne smeta čak niti alergičarima.

Odmor dobar i za psihičko zdravlje

Osim što se koristi za liječenje različitih tegoba, polusatni odmor u prirodi dobar je i za psihičko zdravlje. Tretman mogu koristiti kako odrasli tako i djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrak iz košnice može se udisati od travnja do listopada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nakon čega se pčele spremaju za zimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo