Informatika i tehnologija / Znate li kako osloboditi ram memoriju na androidu?

Image
Foto: Pixabay

Pitate se kako osloboditi ram memoriju na androidu jer sve datoteke koje ste preuzeli, tisuće fotografija koje ste slikali, kao i svi podaci koje čuvate stvaraju veliku gužvu.

23.7.2018.
11:51
Pixabay
VOYO logo

Evo kako ćete osloboditi ram memoriju na androidu.

Prvo i najvažnije je da ako imate aplikacije za koje znate da u pozadini, a bez razloga koriste veliki broj vaše RAM memorije ili nekontrolirano troše bateriju, onda biste svakako morali da ih zatvorite. Onemogućite ih u okviru kategorije “Aplikacije” ovisno od verzije Androida koji koristite. Morate znati da samo sistemske aplikacije mogu biti onemogućene, dok one koje su preuzete sa Google Play store mogu biti samo prisilno zaustavljene ili obrisane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Animacije vam često kradu RAM memoriju na androidu, a nisu toliko bitne pa i njih isključite. 

Sve datoteke koje ste preuzeli, na tisuće fotografija koje ste slikali, kao i svi podaci koji se čuvaju u aplikacijama, najviše stvaraju nered na vašem Androidu. Čišćenjem nekoliko stvari, dobijete prostor za nove aplikacije, ažuriranje sistema, ili više muzike za vaš telefon pa nećete stalno razmišljati o tome kako osloboditi ram memoriju na androidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvećih problema s Android platformom je što zahtjeva mnogo RAM memorije za normalan rad iako sam sistem androida i nije toliko veliki potrošač u odnosu na aplikacije. 

Ako imate android s nedovoljno RAM memorije koja ne zadovoljava vaše potrebe, evo što možete napraviti da biste oslobodili ili nadogradili RAM memoriju  čak do 4GB! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idite na opciju Settings – SD &Phone storage – Make More Space pa potom na praćenje svih koraka kroz koje vas android vodi kako biste obrisali privremenu memoriju iz svih svojih aplikacija odjednom. Drugi način je da cache brišete iz svake opcije pojedinačno, tako što idete na opciju Settings – Applications.

Dobar način kako osloboditi ram memoriju na androidu je i prebacivanje aplikacija na SD karticu. Ako znamo da se većina programa instalira u unutarnjoj memoriji morate  ručno prebaciti programe i aplikacije na SD karticu kako bi se oslobodila unutarnja memorija. Ovo radite kroz opcije Settings – Applications – Manage Applications pa odaberite opciju “Move to SD card”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjetakako osloboditi ram memoriju na androidu biti od koristi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo