Znam da ćete mi se sad opet smijati, ali...

Premijerka je, nabrajajući uštede koje pomno planira, predvidjela kako bi je netko opet mogao ismijati.

7.2.2011.
14:52
VOYO logo

Zahvaljujući činjenici da su bili prvi na tržištu mobilnih aparata, HT i dan danas prevladava u državnim institucijama. No, stižu potencijalno loše vijesti za Ivicu Mudrinića, koji je počeo sve žešće napadati premijerku.

Prilikom otvaranja okruglog stola "Središnja javna nabava-stanje i perspektive", premijerka je najavila kako će država pokušati uštedjeti 350 milijuna kuna kroz razne stavke, ali najviše - na razgovorima državnog aparata na fiksnim i mobilnim aparatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveće uštede očekuju se u nabavnoj kategoriji mobilnog telefoniranja, dakle, do 50 posto. Najavljujem da će to biti uštede od 38 milijuna kuna, samo na mobilnoj telefoniji, plus 30 milijuna kuna na fiksnoj telefoniji", kazala je Jadranka Kosor.

Kada su ju upitali kako to misli napraviti, odgovorila je novinarima da se to još ne zna, ali i da postoje dvije opcije: "Ili ćemo mijenjati ugovor s postojećim operaterom ili ćemo angažirati novoga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Možda će me opet netko ismijati...'

Planiraju uštedjeti dva milijuna kuna na poštanskim uslugama, a manje trošiti i na čišćenje ministarstava! Time planiraju uštedjeti oko devet milijuna kuna.

"Možda će to netko opet ismijati, ali prvi naši razgovori su bili treba li nam toliko flomastera, olovaka, spajalica itd. Od toga počinje sve!", kazala je Kosor obrazlažući odluku da će se ići u rezanje uredskog materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više neće biti ni vode s okusom u ministarstvima.

"Ima zahtjeva da se naručuje voda s okusom marelice, borovnice itd.. Rekla sam ne, voda je voda. Ako naručujemo vodu, onda neka to bude voda", kazala je Kosor, zaključujući kako oni koji žele okuse u vodi da si ih sami kupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201006070050006 arti-201004280578006 arti-201102040123006 arti-201007270006006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo