top tema / Zna se tko je u Rusiji ukrao show koji nije uspio ponoviti ni premijer Andrej Plenković

Sve je to lijepo, Hrvatska je druga na svijetu, Modrić je najbolji na svijetu, ali zna se tko je sinoć ukrao show

16.7.2018.
22:50
VOYO logo

Milijardu ljudi sinoć je vidjelo našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kako u suzama grli Luku Modrića. Čvrsto je zagrlila svakog hrvatskog igrača - a onda na iznenađenje svih - jednako srdačno i Pogbu i Grizmana i trenere i suce - na kraju je poljubila i pehar.

Sve to po jakom pljusku, mokra do kože. Nema sumnje tko je zvijezda finala. Twitter se zaljubio. Show je, naime, počeo još za vrijeme utakmice - predsjednica se na tribini grlila s Emmanuleom Macronom, na teren su se spustili držeći se za ruke. Vladimir Putin pored Kolinde je bio neprimijetan. A još se i osramotio - jer dok je ona kisnula, on se skrivao pod velikim crnim kišobranom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavio se taj kišobran iznad njega  i kada su francuski nogometaši počeli slaviti zalijevajući sve oko sebe. S Putinom i Macronom i hrvatska je predsjednica sinoć obilazila svlačionice. 

Hrvatsku je spretno promovirala i na NATO Sumitu u Bruxellesu. Dresove je poklonila Donaldu Trumpu i Theresi May. "Bit ću s njima svim srcem i naći ću načina da nekako nosim nacionalne boje", kazala je predsjednica uoči finalne utakmice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijanje hrvatske predsjednice i njezine fotografije u utakmici protiv Danske pogledalo je više od milijardu ljudi.Nije marila za protokol, pa je puno rasprave izazvalo to što je uletjela u svlačionicu polugolim nogometašima. 

Mnogi strani novinari na Twitteru su komentirali njezine fotografije na kojima u svečanoj loži pleše pred Dimitrijom Medvedevom, a njemački Bild je posvetio tekst hrvatskoj predsjednici i njezinom slavlju u nedjelju u Moksvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpuno drukčijem stilu  reprezentaciju je bodrio premijer Andrej Plenković. On je jučer utakmicu gledao sa sinom i ministrima, državnom tajnicom za sport i Ćirom Blaževićem u centru grada. "Mislim da mi je divno bilo među ljudima, to je bila jedna zajednička odluka", kazao je Plenković.

Plenković je putovao u Moskvu na utakmicu s Rusijom. I on je objavio sliku iz aviona i video iz svlačionice, ali premijer u dresu preko košulje nije zanimljiv kao predsjednica. Ispred vlade o navijačkoj euforiji izvještavao je za CNN, a javio se i za francusku televiziju."Živimo hrvatski san i nadamo se da ćemo imati još više razloga u subotu u Moskvi", kazao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan, ali sudržan premijer s jedne strane i euforična predsjednica s druge. "Ona je navijala kao i svi mi, ona voli sport i mislim da je dobro da se vide emocije", kazao je premijer. 

Nije Kolinda zasjenila samo Plenkovića, zasjenila je čak i Luku Modrića. Jučer je objavljeno 25 posto više vijesti u kojima se spominje ona nego Luka Modrić. Iako se nekim  njezino ponašanje nije svidjelo - bila je je jedna od glavnih zvijezda prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo