'Prodaja je legalna, seks je legalan. Zašto je prodaja seksa ilegalna?'

Nakon što je Reuters prenio članak o prijedlogu ministra Ostojića o kaznama za prostituciju, krenula je lavina komentara.

5.10.2012.
10:04
VOYO logo

"Kako nazadno i tako glupo. Ne može se zaustaviti nešto što postoji otkad je ljudi. To bi trebalo biti regulirano, oporezivo i zaštićeno kao svaki drugi posao. Treba samo riješiti one segmente koji su kriminalni i odnose se na zarobljavanje osobe."

Dio je ovo komentara koji su osvanuli ispod teksta koji je prenio Reuters o prijedlogu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića o povećanim kaznama za prostituciju, kao i kažnjavanju klijenata osoba koje se prostituiraju, i to novčanom kaznom u iznosu od čak 10.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema prijedlogu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, za nuđenje, odnosno traženje seksualnih usluga predviđena je kazna od tisuću do pet tisuća kuna i za klijente i za osobe koje se prostituiraju. Ukoliko se seks konzumira, osobe će biti kažnjene iznosom od četiri do 10 tisuća kuna.

"Nikad mi nije bilo jasno kako bi prostitucija mogla biti nezakonita kad nema žrtve. Jedina stvar koja je loša iz toga je moguće širenje bolesti i prisilno sudjelovanje ljudi, naročito maloljetnika. Da je prostitucija legalizirana, Vlade bi mogle zahtijevati licence od bordela, kao i svake pojedine osobe koja se prostituira, kao i zdravstvenu zaštitu", još je jedan od mahom negativnih komentara potencijalnih hrvatskih turista na prijedlog hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nije baš najsigurniji u prijedlog ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, pokazao je i premijer Zoran Milanović, koji je istaknuo da to nije smjer kojim su išle primjerice Njemačka i Austrija, iako se Ostojić pozivao na tzv. švedski model.

"Sve što učinite ilegalnim, raste mu cijena. Vlade otvaraju put organiziranom kriminalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prodaja je legalna, seks je legalan, zašto onda prodaja seksa nije legalna? Od svih stvari koje možete učiniti čovjeku, teško da je orgazam najgora stvar na svijetu", zaključuje jedan od komentatora na dnu teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo