'protiv dužničkog ropstva / Živi zid smatra da se Hrvatska treba ugledati na Ekvador: 'Muku su mučili dok nisu shvatili da nisu oni krivi'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Živi zid objavio je na Facebooku kako se Hrvatska treba ići stopama Ekvadora, koji se 'oslobodio dužničkog ropstva kada su građani shvatili da nisu oni krivi za skupe lihvarske kredite'

16.3.2016.
22:21
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Živi zid smatra kako se Hrvatska treba ugledati na Ekvador, čiji BDP od 2008. godine do danas konstantno raste. Kako navode na službenoj Facebook stranici, oni su odbili plaćati 'lihvarske kredite' i od tada gospodarstvo je u nezaustavljivom rastu. 

"Građani Ekvadora godinama su se mučili se krizom sve dok nisu shvatili da nisu oni sami krivi za svoje probleme, već oni koji su ih porobili nelegalnim i lihvarskim dugovima: MMF, Svjetska banka i vlade 'stručnjaka'. Novi predsjednik Rafael Correa 2007. odlučio je prestati plaćati sve dugove koji su napravljeni protiv volje naroda ili kriminalnim radnjama. Već 2008. BDP Ekvadora porastao je za više od 8%, a nastavio je rasti sve do danas", napisali su na Facebook profilu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekvador je otkazao sve štetne međunarodne ugovore, a čak je odlučio dati i azil Julianu Assangeu. Ništa od toga nije mu naškodlio, štoviše! Živi zid se zalaže za slične mjere oporavka gospodarstva i društva, jedini u Hrvatskoj!", naglasili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo