tvrde: deložacija je nezakonita /

Živi zid pokušao spriječiti deložaciju u Rijeci: troje aktivista ozlijeđeno

'Nismo uspjeli spasiti obitelj u Rijeci. Naši su dečki i cure uhićeni, skupa sa Viliborom i nalaze se ili na hitnoj ili u pritvoru', napisao je Živi zid na Facebooku

9.9.2015.
15:35
VOYO logo

Živi zid danas je pokušao spriječiti deložaciju obitelji Lovrenović iz gradskog stana u Rijeci, koju je sudskim putem zatražio korisnik tog stana, Branko Žgaljardić

Iz Živog zida navode kako Žgaljardić nije ni vlasnik nekretnine niti njen posjednik, pa ju sukladno tome ne može tužiti niti vlasničkom tužbom, niti tužbom za ometanje posjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dodaju iz Živog zida, riječki ga je sud prihvatio kao ovrhovoditelja i dozvolio mu deložaciju, piše Nacional

"Gospođa Lovrenović, koja je u teškoj socijalnoj i zdravstvenoj situaciji, saznala je da je garsonijera u kojoj živi od 2011. godine već dodijeljena gospodinu Branku Žgaljardiću od strane grada Rijeke još 1999. godine. Dakle, gospodin je nezakonito dao gradski stan u podnajam gospođi Lovrenović. Umjesto da grad izađe ususret gospođi tako da sankcionira gospodina Žgaljardića, gradonačelnik Obersnel se očitovao kako je ipak gospođa bespravno useljena, a umjesto oduzimanja stana gospodinu Žgaljardiću, on dobiva samo opomenu od grada. Ovrhu je pokrenuo gospodin Žgaljardić, uz blagoslov grada Rijeke, što je potpuno nezakonito. Ulogu ovrhovoditelja trebao je preuzeti Grad Rijeka budući da je riječ o gradskom stanu", tvrde u Živom zidu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom Facebook profilu javili su da se dio njihovih članova bio zabarikadirao u stanu, a jednog su aktivista, koji je bio na ulazu zgrade, odnijeli policajci. 

Oko 11 sati policija je ušla u stan i uspjela izvući petero aktivista, od kojih je troje ozlijeđeno te je završilo na hitnoj. Objavili su i kako je jednom aktivistu policajac zdrobio koljeno. 

"Nismo uspjeli spasiti obitelj u Rijeci. Naši su dečki i cure uhićeni, skupa sa Viliborom  i nalaze se ili na hitnoj ili u pritvoru", napisao je Živi zid na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo