O PRESUDI ŠEŠELJU / Živi zid: 'Na oslobođenu spodobu nećemo trošiti riječi, želimo se obratiti isključivo žrtvama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Smatramo da je današnjom presudom nanešena velika nepravda svima koji su nastradali u vremenu bezumlja i nasilja', stoji u priopćenju

31.3.2016.
18:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Svoj stav o presudi Haškog suda Vojislavu Šešelju u četvrtak poslijepodne je na Facebooku iznio i Živi zid. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Vjerujući da će kakva takva pravda u drugostupanjskoj presudi ipak biti zadovoljena, a polazeći od naših osnovnih načela među kojima je gradnja boljeg svijeta bez nacionalne, vjerske i bilo kakve druge mržnje, želimo se danas obratiti isključivo žrtvama, jer na monstruma ne želimo trošiti riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duboko i iskreno suosjećamo sa svim žrtvama posljedica govora mržnje - desecima tisuća žena nad kojima je izvršeno nasilje, stotinama tisuća prisilno raseljenih ljudi, djeci i mladima kojima je uništeno djetinjstvo i mladost, svima koji su ostali bez članova obitelji, bez prijatelja i rodbine, žrtvama masovnih ubojstava koja su počinjena gdje god je danas oslobođena spodoba držala "motivacijske govore svojoj vojsci" kako to definira Haaški sud.

Smatramo da je današnjom presudom nanešena velika nepravda svima koji su nastradali u vremenu bezumlja i nasilja, bez obzira kojoj naciji ili vjeri te žrtve pripadale, jer monstrum koji je danas tema svih medija na području bivše države nanio je veliku štetu i vlastitom narodu, iako toga nije svjestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivamo na kraju sve koji su pogođeni ovom i ovakvom presudom, da ne dopuste da ona bude povod za novu mržnju, netrpeljivost i moguće zločine, jer upravo to i jest cilj onih koji stoje iza ovakvih političkih manipulacija - da se svi dovijeka mrzimo i da vječno živimo na rubu ratnog sukoba, u strahu i netrpeljivosti.

Naše misli su uz sve žrtve, kako god se zvale i odakle god bile", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo