hvale se na facebooku / Živi zid ilegalno priključuje struju građanima kojima je ona isključena zbog duga HEP-u

Image
Foto: Screenshot

Svojim novim pothvatom pohvalili su se i na YouTubeu i Facebooku gdje su objavili video na kojem nepoznata osoba ilegalno priključuje struju potrošaču

22.5.2015.
10:35
Screenshot
VOYO logo

Nakon sprječavanja deložacija Živi zid je sada otišao i korak dalje u pomaganju obespravljenih građana pa su počeli ilegalno uključivati struju onima kojima je ona zbog dugova isključena.

"Kad bi 25 000 obitelji koje su, samo u Zagrebu, isključene iz struje i vode, iste uključile, sustav bi bio nemoćan. Nemojte se bojati. Ovo je naša zemlja, ne poštujmo zakone koji uništavaju ljude, obitelji, djecu i državu. Izborimo se za bolje zakone, za bolji život, za izlazak iz doslovnog mraka. U 21. stoljeću, kad je dostupna sva tehnologija, oni nas vraćaju u kameno doba. Oduprimo se zajedno", stoji u objavi koju je Živi zid objavio na svom službenom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj objavi iz Živog zida poručuju kako čin uključenja struje obitelji iskopčanoj od strane HEP-a po svojoj prirodi predstavlja provokaciju jer s jedne strane predstavlja moralno ispravan čin, a s druge strane kazneno djelo.

"Nakon ogluhe na naša apeliranja na prestanak isključivanja struje od strane HEP-a obiteljima koji struju uslijed ove duboke i teške krize ne mogu platiti, odlučili smo poduzeti daljnje korake. Smatramo da je civilizacijska sramota u 21. stoljeću prisiljavati obitelji da žive pod svijećom, kao u srednjem vijeku i na takvu komunikaciju i odnos prema onima koji nose teret krize ne pristajemo", napisao je Živi zid na Facebooku uz video koji prikazuje njihovu 'prvu akciju uključivanja struje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka na kojoj nepoznata osoba ilegalno uključuje struju potršaču kojem je ona zbog dugova prema HEP-u isključena, objavili su i na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo