Zima se vraća, od srijede opet snijeg

Mislili ste da je proljeće došlo? E, pa nije. Ovaj kratkoročni uzlet temperatura završava dijelom već u utorak, kada će se temperature u kontinentalnom dijelu zemlje spustiti ispod ništice.

17.1.2011.
12:35
VOYO logo

Već u srijedu zabijelit će se zapadni dio Hrvatske. Snijeg do Baranje doći će tek u četvrtak, nakon sunčanog utorka i promjenjive srijede, dok će sjeverno primorje i Dalmacija umjesto snijega dobiti kišu.

Temperatura će, dakako, veća biti uz more nego na kontinentu, pa će se temperature na sjeveru Jadrana kretati do 9 stupnjeva, a na jugu će dosezati i do 12 stupnjeva za kišnih dana. Najhladnije bi trebalo biti u Delnicama, gdje se od srijede očekuju i minimalne temperature od oko -5°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature padaju, ali ne dovoljno da se zadrži snijeg

No, prema prognozama objavljenim na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature će više pogodovati stvaranju bljuzgavice i mokrih kolnika, nego snježnih nanosa. Naime, u kontinentalnom će dijelu maksimalne dnevne temperature svakodnevno prelaziti ništicu, tako da se očekuje brzo topljenje snijega.

U svakom slučaju, imajte na umu da će razlika u maksimalnoj temperaturi između ponedjeljka i petka biti oko 10 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oborine zasigurno neće pomoći ni u obrani protiv poplava uz Dunav. Podsjetimo da treći kišni dan ovoga tjedna, u petak, u hrvatskom Podunavlju očekujemo vrhunac vodenog vala, nastalog otapanjem snijega na Alpa.

Vezani članci:

arti-201101170105006 arti-201101160262006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo