RASPAD ZAGREBAČKE HOBOTNICE /

Žičara, Holding, žetončići, stupići: koja je zagrebačka afera sljedeća i stižu li u Remetinec novi gosti iz grada?

Već znamo da je Bandić u jednom trenutku prošle godine rekao svom vozaču što smo ćapili, ćapnuli smo. Što sve, još ne znamo.

14.7.2021.
22:15
VOYO logo

Po svemu sudeći USKOK neće stati na Gradskim grobljima. Nakon odlaska Milana Bandića istražiteljima je očito mnogo lakše doći do novih dokaza, svjedoka i osumnjičenika koji će u spašavanju vlastite kože prokazati druge osumnjičenike. Pa ako je suditi po aferama koje su dosad dolazile do javnosti Remetinac će vidjeti još mnogo gostiju iz Grada i Holdinga, naravno to ne znači da će se u njemu dugo i zadržati.

Jer mnoge štete koje ne vidimo okom moraju se provjeriti kad se skine podžbukna situacija pogleda.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod žbuku su zagrebali USKOK-ovi istražitelji i na kraju će, između ostalog, i zbog sumnje na muljažu sa saniranjem Mirogoja nakon potresa, Šegota večeras spavati u Remetincu.

Od masovne preskupe 'stupićizacije' Zagreba, 150 tisuća kuna teške limene nadstrešnice u Kašini, dodjele atraktivnih gradskih prostora bratu Milijana Brkiću - Jozi – stotine je mini afera koje nisu imale svoj epilog, a sada ga možda dobiju. Svi se pitaju tko pada idući?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nakon uhićenja /

Šegotin odvjetnik: 'Angažirao me prije dva mjeseca, očekivao je da će doći do ovoga'

Image
nakon uhićenja /

Šegotin odvjetnik: 'Angažirao me prije dva mjeseca, očekivao je da će doći do ovoga'

"Uvijek je neka imovina u pitanju, tako da ja očekujem da dalje bude eventualno s gradskom imovinom one vrlo sumnjive prodaje kad ste prodavali jeftino, očekujem da nešto bude s tim", rekla je Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica GLAS-a. 

Na Britancu je Bandić postavio skele kao ukras i privid da kreće velika obnova fasada, stajale su dvije godine, ništa se nije dogodilo, pa su skinute. Koštale su pola milijuna kuna, otkrio ih je novinar Telegrama Andrej Dimitrijević.

"Bezveze jer je to bio dio rekvizita kao da se on pokaže kao evo nije ni krenulo već su skele tu, međutim najam i demontažu tih skela su platili građani Zagreba, nije ni istraženo da li je bilo pogodovanje, 500 tisuća kuna koliko je to koštalo nije mali novac", rekao je Andrej Dimitrijević, novinar Telegrama.

Baš zbog te kao i zbog gomile drugih novinarskih priča koje su ostale nerazjašnjene možda sada netko tko nešto zna, propjeva. Pa USKOK lakše skupi dovoljno dokaza da krene u akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi se više ne boje za svoj posao u slučaju da svjedoče kontra onoga što bi odgovaralo tadašnjem gradonačelniku. A prije su se bojali i vladala je neka zavjera šutnje", priča Željko Cvrtila, kriminalist.

Najviše naših sugovornika kladilo bi se na muljaže s preskupom žičarom kao idući veliki projekt istražitelja. Dario Juričan na Holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi da sam sad na mjestu gradonačelnika Zagreba napravio prenamjenu bolnice u Blatu u jedan novi zatvor samo da se ima za ekipu iz Holdinga", rekao je Juričan u lipnju ove godine. A nakon današnjih uhićenja čovjek koji je otkrio muljanje s Adventom ironično upozorava.

"Mislim da je posljednji trenutak da Milan Bandić dobije spomenik jer kako je krenulo s ovim hapšenjima bojim se da taj spomenik ide sve dublje i dublje u zemlju", poručio je Juričan.

Jedan od najvećih nikad razjašnjenih misterija iz Bandićeva doba jest i kako je točno uspio povećati svoj saborski klub zastupnika u prošlom sazivu sabora s 2 na 12.

Već znamo da je Bandić u jednom trenutku prošle godine rekao svom vozaču što smo ćapili, ćapnuli smo. Što sve, još ne znamo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo