situacija se ne smiruje /

Žestoke prepirke: 'Tužan sam i šokiran javnim istupom direktorice'; Popović: 'Šokiran i iznenađen! Opet?'

Image
Foto: Kos/Urukalovic/PIXSELL

Na ispriku Festivala tolerancije Borisa T. Matića jutros je reagirala direktorica Festivala tolerancije Nataše Popović čiju objavu prenosimo u cijelosti

8.4.2019.
10:27
Kos/Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Kino Europa će nakon nužne rekonstrukcije ostati art kino, poručeno je u nedjelju iz Ureda zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, nakon najave uprave toga poznatog zagrebačkog kina kako će, zbog isteka ugovora o najmu i obveze vraćanja prostora Gradu, biti prisiljeni zatvoriti njegova vrata.

U cijeloj sagi oko možebitnog opstanka kino Europa, "otrovne strelice" jedni u druge uperili su direktorica Festivala tolerancije Nataše Popović i direktor Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival Boris T. Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Matić je u nedjelju reagirao na priopćenje iz Grada Zagreba i ustvrdio da nikada nije  izjavio da Grad planira prenamijeniti kino "Europa" u narodnjački klub, nego da je to čuo iz ugostiteljskih krugova, a ponovno se ispričao "Festivalu tolerancije – JFF"  zbog "svog ishitrenog čina".

 "Tužan sam i šokiran javnim istupom direktorice"; Popović: "Šokiran i iznenađen! Opet?"

Prenosimo dio njegova priopćenja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom prilikom želim reagirati i na drugi dio priopćenja, koji se odnosi na Festival tolerancije, i na izjave direktorice Festivala tolerancije Nataše Popović, koja također od nas traži pismenu ispriku.

Iako sam se već više puta ispričao i usmeno i javno, ponovno se pismeno i javno ispričavam zbog svog ishitrenog čina koji je nastao u stanju šoka i kao reakcija na nepravdu i nemogućnost uspostavljanja dijaloga s Gradom tijekom proteklih deset godina upravljanja kinom Europa. Molim organizatore Festivala tolerancije, autore, goste i publiku da uvaže moju iskrenu ispriku.

No moram reći i da sam tužan i šokiran javnim istupom direktorice Festivala tolerancije i novoosnovanog Centra za promicanje tolerancije i sjećanja na Holokaust na društvenim mrežama. Gospođa Nataša Popović na svom profilu na Facebooku piše: 'Kako bi reko Boris T. Matić bujrum, kafić otvoren, program ide dalje a za židove nema mjesta! (…) E pa gospodo u zagrebu se kaže Servus!'"

Na njegovu ispriku reagirala je u ponedjeljak ujutro direktorica Festivala tolerancije Nataše Popović čiju objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokiran i iznenađen! Opet? Naravno da je sve jasno. 

Image

'Nećeš, razbojniče!' Pogledajte poruke koje građani još uvijek ostavljaju kod kina Europa

Image

'Nećeš, razbojniče!' Pogledajte poruke koje građani još uvijek ostavljaju kod kina Europa

Borba se ne vodi na ulici i pričama iz nekih krugova, zašto odma niste rekli gdje ste čuli tu priču i kako ste ju uzeli kao osnov istrka ugovora....
Ne stavljaš ucjenu i topovsko meso i onda kažeš da ti je žao. Otvorite kino svima onima koji su vas godinama podržavali i na kraju zajedno smo dobili nagradu od prije dvije godine. Dobilo ga je kino ne samo na temelju programa kina već na temelju svih manifesacija! Jer kino Euopa je kino svih nas, građana grada Zagreba i naših gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihvaćam ispirku ali pri izjavama ostajem. Telefon Borise znaš i slobodno me mozeš nazvati i ispričati se isto kao što si nazvao u petak popodne i svašta izgovorio. Znaš i sam što si sve rekao!

Ne brini svi ćemo stati u obrnu kino Europa ako će biti plan prebamjene kulturnog dobra grada Zagreba. Vjerujem cijeli Zagreb! I Europa!

I ovo je zadnje moje obraćanje vezano uz situaciju i Borisa T. Matića njegove istupe izjave i sl.
Sada nakon toliko truda uživat cu u programima koje je sjajna ekipa pripremila!
Pozdrav!
"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo