mame na nogama / Žestoka rasprava u Splitu: Srednjoškolci došli u trenirkama u školu pa poslani pedagogu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Bože, što je ovo došlo?! Koja glupost, pa u tuti sam 80 posto vrimena i ne mogu zamisliti da zato dicu zezaju umjesto da se bave bitnim stvarima', napisala je jedna mama.

24.4.2023.
13:19
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jedna majka u Facebook grupi 'Mame Splitsko-dalmatinske županije' izazvala je burnu raspravu s pitanjem idu li njihova djeca ponekad u školu u trenirkama, javlja Slobodna Dalmacija.

Kazala je kako su sva djeca u razredu koja su došla u trenerici poslana pedagogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam za to da postoji neki kodeks odijevanja, ali ne ovako nešto. Nekad im je zadnji sat tjelesni pa je i praktično da dođu u tuti", kazala je majka.

Uslijedile su brojne reakcije, jednih koje takvo odijevanje podržavaju i drugih koji ne podržavaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam izašla iz srednje ima 15 godina. Prva gimnazija. I ni tada se nije smijelo dolaziti u tuti",

Image
LAŽNI POZIV ZBOG ISPITA? /

Dojava o bombi ispraznila splitske škole i fakultete

Image
LAŽNI POZIV ZBOG ISPITA? /

Dojava o bombi ispraznila splitske škole i fakultete

"Ajme meni čime se oni bave. Ok kratke hlače, minice, majice na špaline, ali tute. Pa u čemu je problem s tutama??? Stvarno nek se bave bitnim stvarima",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam izašla iz srednje ima 10 godina. Nismo smili ni iskidane rebe ni trenerske i da se mene pita i danas bi bilo tako. Zna se što je za školu. Isto ko šta ne bi nikad u gegama i u tuti išla na misu u crkvu, tako ne bi ni u školu. A danas je došlo vrime da curice idu utegnute ko u disko klub u školu, rebe iskidane ko da su goli, itd. Pusti im mali prst, uzet će cijelu ruku",

"Bože, što je ovo došlo?! Koja glupost, pa u tuti sam 80 posto vrimena i ne mogu zamisliti da zato dicu zezaju umjesto da se bave bitnim stvarima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kako stvari funkcioniraju u splitskim školama?

U Pravilniku o kućnom redu I. gimnazije u Splitu stoji kako je neprimjereno u školu dolaziti u sportskoj odjeći, mini suknjama i kratkim hlačama, dekoltiranim majicama i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učenici su dužni u školske objekte dolaziti uredno i prikladno odjeveni, sukladno uobičajenom načinu odijevanja u drugim javnim i kulturnim ustanovama (u dugim i nepoderanim hlačama, u majici ili košulji s rukavima i bez neprimjerenih natpisa i znakova). Nije dopušteno dolaženje u trenirci, osim na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture", stoji u Kućnom redu Elektrotehničkoj školi.

U Pravilniku splitske IV. gimnazije stoji sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učenik je dužan dolaziti u školu uredan i primjereno odjeven (djevojke: pokrivenih ramena, grudi i trbuha, ne u prekratkim suknjama, dečki: pokrivenih ramena i u dugim hlačama, nošenje kape u školi nije dozvoljeno".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo