oparu financira građevinska tvrtka /

Kerum: 'Riba, meso, sve sam to platio ja. Većina Oparinih birača će glasati za mene'

'Narod presuđuje i on je mene i poslao u ovu misiju i ja to dobivam glatko. Većina birača HDZ-a su za mene jer smatraju da Opara nije pravi kandidat HDZ-a', poručio je Kerum u RTL-u Danas

15.5.2017.
19:07
VOYO logo
Image
uzbudljiva bitka u splitu /

Ekskluzivna RTL anketa: rezultati otkrivaju iznenađujući preokret u gradu pod Marjanom

Image
uzbudljiva bitka u splitu /

Ekskluzivna RTL anketa: rezultati otkrivaju iznenađujući preokret u gradu pod Marjanom

Uživo u RTL-u Danas gostovala su dva najizglednija kandidata za gradonačelnika Splita - Željko Kerum i Andro Krstulović Opara. Obojici smo postavili ista pitanja vezana za rezultate ekskluzivne RTL ankete.

Više pročitajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate ove rezultate ankete?

Kerum: Niste nam rekli kakvi su rezultati, ali ja sam očekivao da ćemo u drugi krug ući ja i gospodin Opara. Pobijedit će najbolji, a iza Opare stoji najjača stranka u RH - HDZ, a iza mene stoji narod i ja mislim da ću ja ipak ostvariti bolju prednost da osvojim izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opara: Ja sam čuo rezultate, ovo je najbolji rezultat kojeg je jedan član HDZ-a napravio u Splitu, to je najbolji pokazatelj da je moj program dopro do naših građana, unatoč tome što gospodin Kerum ima ogromne milijune koje je bacio u kampanju i pokušao se vratiti na ono mjesto kojem je bio prije osam godine i već je izgubio svoju prigodu. Idemo u drugi krug i tamo ga pobjeđujem.

U drugom krugu - mrtva trka.  Što mislite - što će presuditi?

Opara: U drugom krugu neće biti mrtva utrka, ja ću ga nadvladati jer su građani pokazali da žele promjenu i ja je donosim. Kerum se vraća tamo gdje je bio prije 8 godina i to je bilo neuspješno.

Što će presuditi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum: Narod, narod presuđuje i on je mene i poslao u ovu misiju i ja to dobivam glatko. Poštujem sve protukandidate, kampanja je bila možda malo zločesta i prljava. Većina birača HDZ-a su za mene jer smatraju da Opara nije pravi kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika.

Gospodine Kerum, izvješća pokazuju da u kampnji niste potrošili ništa te da niste dobili nijednu donaciju. Kako onda financirate kampanju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrošio sam ja mnogo novaca, ali svojih. Kada završi kampanja, ja ću objaviti koji su mi bili suradnici. Neki od njih su već sada sa mnom i ja ću im se zahvaliti  jer bez njih ne može ništa.

Janjci, pršuti, tko to plaća?

Kerum: Riba, meso, sve je ok. Na kraju ćemo napraviti račun pa ćemo vidjeti koliko je sve to koštalo. Plaćao sam ja.

Gospodine Opara, vi ste među onima koji su u ovoj kampanji potrošli najviše novca - više od 368 tisuća kuna. Tko su Vaši najveći donatori?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opara: Mi smo potrošili sve transparentno i prijavili sva sredstva kojima smo to učinili. Kerum nije prijavio niti kunu, a potrošio je milijune. Za Slobodnu Dalmaciju je rekao da će potrošit 5 milijuna kuna, i to je nastavak ruganja s institucijama i svima nama. Njegova je dužnost bila prijaviti izvore prihoda. Tih 368 tisuća kn su donacije mojih prijatelja i ljudi. Kerum je vodio  negativnu kampanju, svaki dan je lansirao neku optužbu, lagao je o mome privatnom životu, da sam lažni navijač Hajduka, čak napao generala Krstićevića. Najveći donatori su jedna privatna građevinska tvrtka iz Splita i niz pojedinaca iz HDZ-a.

Kerum: Ma ne igram ja prljavo, ja sam s generalom prijatelj, siguran sam da će ljudi koji su na Oparinoj listi glasati za mene. Opara je malo nervozan, a kad već spominje donatore, tog građevinara, što ne spomene tko je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo