Željko Gulišija: Sanadera ću vidjeti danas u pritvoru!

Odvjetnik iz Splita Željko Gulišija najvjerojatniji je Sanaderov odvjetnik! 'Zvao me da dođem u Zagreb i vidjet ćemo se popodne.

10.12.2010.
13:13
VOYO logo

Naglašava da još uvijek ne zna hoće li ga Sanader angažirati jer je to "stvar dogovora". Upitali smo ga dva ključna pitanja vezana za njegov angažman: ima li kakve veze s osumnjičenicima u Fimi-Mediji i je li spreman ostaviti sve što radi ne bi li se posvetio ovako složenom slučaju?

"Sigurno nisam angažiran u Fimi-Mediji i ne bih bio u sukobu interesa, a na drugo pitanje ne mogu odgovoriti jer me zasad samo pozvao u Zagreb", kazao nam je Gulišija. Na pitanje znači li to da će njegov prvi susret s potencijalnim klijentom najvjerojatnije biti u pritvoru, Gulišija kaže: "Poznato je da je za njim raspisana tjeralica i vjerojatno će ga uhititi čim dođe u Hrvatsku. Da."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da je Ivo Sanader našao zamjenu za Matu Matića, koji ga ne može braniti jer već brani Darka Beuka iz Hrvatskih šuma, koji je, prema napisima medija, već "propjevao" i optužio Sanadera i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića.

"Ne mogu vam iznositi detalje obrane svog klijenta jer je predmet u istrazi, no možete zaključiti što je posrijedi ako sam u sukobu interesa. Osobno sam nazvao USKOK nakon što sam saznao za što terete Sanadera i potvrdili su mi da ga ne mogu braniti. Predlažem mu da se vrati", ranije nam je ispričao Matić kakve su dileme zadesile odbjeglog bivšeg premijera. Nije mu htio predlagati alternativu, jer misli da to "ne bi bilo pametno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A alternative baš i nije bilo previše, pa se nagađalo ima li uopće u HOK-u slobodnih branitelja koji nisu vezani za zastupanje osumnjičenih u aferi Fimi-Media, pa su se oni koji su se činili kao potencijalni branitelji ogradili od takve mogućnosti. Anto Nobilo, koji Sanadera ne može braniti jer je odvjetnik Damira Polančeca, smatra da Sanaderu nimalo ne koristi što je optužen tako kasno.

"To je zahtjevan predmet i treba mu netko s iskustvom, tko će kada preuzme obranu, prestati raditi sve drugo, a većina odvjetnika je angažirana. Afera Fimi-Media je veća nego što se zna, spomenuto je 16-ak osoba, a sve je isprepleteno. Računajte koliko je to odvjetnika", kaže Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored jedne od osoba koje su pod lupom istražitelja zbog Fimi-Medie stajat će i Zvonimir Hodak.

"Sanader me nije kontaktirao, ali i da je, ja bih ga odbio", kazao nam je Zvonimir Hodak, priznajući da bi i on bio u sukobu interesa, što znači da i sam brani nekoga iz afere Fimi-Media. Ali, ne želi reći koga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam, angažiran sam, ali vam neću reći tko me angažirao", ljubazno nas je "otpilio" Hodak. Nije se upuštao u nagađanja, a Nobilu je na pamet kao zasad neangažirani odvjetnik pao Čedo Prodanović. O njemu su mediji već pisali kao o najvjerojatnijem kandidatu.

"Zvao me prije, to je poznato. Ali, ja o tome ne želim razgovarati", rezolutno nam je odgovorio "glavni sumnjivac" Čedo Prodanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nobilo ne isključuje niti mogućnost da Sanader ipak pogazi časnu riječ i ostane u inozemstvu.

"Postoji glasina da ima američko državljanstvo. Ako je to točno i ako se domogne SAD-a, ništa od izručenja", kaže Nobilo. Sanader neće moći angažirati niti strane odvjetnike, dodaje Nobilo, sve dok ne uđemo u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201012090900006 arti-201012090464006 arti-201012090288006 arti-201012090618006 arti-201012090674006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo