najžešća utrka / Žele transparentno voditi milijunski grad, ali troškovnike tako nisu prijavili. Evo kako su zagrebački kandidati trošili novac za kampanju

Jedna od najžeščih utrka vodi se za Zagreb

10.5.2021.
19:55
VOYO logo

Jedna od najžeščih utrka vodi se za Zagreb, a u samom finišu objavljuju se i podaci o potrošnji u kampanji. Žele transparentno voditi milijunski grad, ali nisu svi i transparentno prijavili svoje troškovnike.

Gužva jutros u Zagrebu. U finišu kampanje - kandidati šalju posljednje poruke, a glavna tema danas - novac potrošen za kampanju.

Najviše je potrošio SDP-ov: Gotovo 580 tisuća kuna. S nešto više od 520 tisuća slijedi Tomislav Tomašević, a potom s oko 340 tisuća - Davor Filipović. Gotovo 300 tisuća kuna trošak je kampanje Jelene Pavičić Vukičević, a 60-ak tisuća manje od nje - izdvojila je Vesna Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Vlast je slast' /

Kako znamo da se u Hrvatskoj bliže izbori? 'Prvi dio asfalta sada, drugi nakon rezultata'

Image
'Vlast je slast' /

Kako znamo da se u Hrvatskoj bliže izbori? 'Prvi dio asfalta sada, drugi nakon rezultata'

''Kad gledamo donacije građana, mi daleko imamo najviše građana donatora. Znači imamo ih čak 10 puta više nego HDZ i naša prosječna donacija u tom smislu je 10 puta manja od prosječnog HDZ-ovog donatora'', rekao je kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević.

''Govorim da je sad bitno imati uvid u svaku kunu gradskog proračuna, sukladno tome ćete i vi svi imati uvid u svaku kunu koja je potrošena u mojoj kampanji'', rekao je Davor Filipović, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S obzirom na dopuštena sredstva, to će biti otprilike 50 posto onoga što smijemo potrošiti'', rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

''Isključivo u kampanju koristim donacije, i to svoj novac, svoju ušteđevinu, što nijedan od kandidata nije napravio'', rekla je Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od njih - Mostov kandidat kao trošak je naveo - tek 12 kuna i to za bankovnu naknadu, a Miroslav Škoro - ništa. Sve, kažu, ide preko njihovih stranaka:

''Oni su već evidentirani u bilansi Domovinskog pokreta, ništa to nije tajno i sve je to dostupno svakoj reviziji. Milijun kuna na razini Hrvatske smo potrošili'', kazao je Miroslav Škoro, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Negdje do sada između 500 i 600 tisuća kuna, s time da je ovaj tjedan sad zadnji, treba to još zbrojiti, svi ti digitali i sendvič plakati, to je više trošak Mosta Zagreb nego mene'', rekao je Zvonimir Troskot, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

A problemi i za Most nakon što je izašla fotografija njihova člana Danijela Perića, kako prije 26 godina, na jednom tulumu, podiže desnicu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svatko se može promijeniti, pa i Daniel. A on se od totalitarnih režima davno maknuo i to je strogo osudio'', rekao je Troskot.

A na Škorine tvrdnje da su Možemo i HDZ koalicijski partneri, Tomašević odgovara: ''Mislim da je to jedna od najsmješnijih stvari koje sam čuo u kampanji''.

A čut ćemo toga još jer u samom finišu, kampanja se poprilično užarila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo