ZDRAVKO MARIĆ NAPOKON POTVRDIO: / Cigarete poskupljuju od iduće godine, ministar otkrio za koliko

Image
Foto: PIXSELL

Ovo poskupljenje ipak je manje od prijedloga ministra zdravlja Milana Kujundžića koji zagovara 50-postotni rast cijene

25.10.2018.
14:05
PIXSELL
VOYO logo

Cigarete će od iduće godine poskupjeti za dvije kune, potvrdio je danas ministar financija ZdravkoMarić. Ministar kaže da poskupljenje dolazi kao posljedica povećanja trošarina, prenosi Večernji list.

Ovo poskupljenje ipak je manje od prijedloga ministra zdravlja MilanaKujundžića koji zagovara 50-postotni rast cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujući na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu u Šibeniku Kujundžić je rekao kako treba pronaći realno rješenje u prijedlogu da se za 50 posto povećaju cijene cigareta i alkoholnih pića te dio novca preusmjeri u zdravstveni sustav.

'Treba tražiti rješenja'

"Sa zdravstvenog aspekta priželjkujem osjetno povećanja cijene cigareta i alkohola kako djeca ne bi pušila i pila, a ministar financija se pribojava tog povećanja, da ćemo izgubiti sa švercom cigareta i ugroziti industriju u Hrvatskoj. Treba tražiti rješenja u okviru mogućega", izjavio je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan razmišlja li o nastojanjima da se smanji pušenje u Hrvatskoj, kroz izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda te potpunu zabranu pušenja u javim prostorima, rekao je kako je otvoren da se o tome počne ozbiljno razgovarati.

Mjesečni deficit u bolnicama od 100 milijuna kuna

Govoreći o financijskom poslovanju zdravstva, rekao je kako su prošlu godinu završili sa 7,7 milijardi kuna ukupnog duga, čime je dug bio smanjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No sada, nažalost, s uključivanjem novih lijekova i novih tehnologija te s podizanjem plaća prema Kolektivnom ugovoru imamo na mjesečnoj razini deficit u u bolnicama od 100 milijuna kuna. Ako država uspije ispoštivati svoje obveze prema zdravstvu, onda bi dug bio anuliran, ali s obzirom na potrese s Uljaniku pribojavam se koliko će nam država po toj osnovi moći dati do kraja godine", rekao je Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo