Sumnja u malverzacije / Zdravko Mamić ekskluzivno za RTL o novoj istrazi: 'Kad je i Bog digao ruke od Dinama posudio sam klubu 50 milijuna kuna'

Nova istraga protiv Zdravka Mamića. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovaj put ga sumnjiči za malverzacije teške gotovo 20 milijuna kuna

28.12.2017.
19:06
VOYO logo

Zdravko Mamić novu istragu dočekao je u inozemstvu. I nije ga puno iznenadila. Ali dodaje: "Mogu reći svim građanima i navijačima Dinama da mirno mogu spavati i da jednostavno oni koji žele falsificirati i krivotvoriti povijest Dinama i žele baciti ljagu na naše uspjehe i naše rezultate neće uspjeti, meni je žao što se to događa, jer ja još takvo što nisam u životu vidio", kazao nam je Mamić.

Ovo je već treća istraga protiv Zdravka Mamića. U njoj - otkriven je novi račun kluba Dinamo, otvoren u austrijskoj HYPO banci, koji je prema sumnjama tužitelja - služio za "malverzacije u poslovanju". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni novac su, osnovano se sumnja, koristili za svoje potrebe, a sportski klub je oštećen za ukupno najmanje dva i pol milijuna eura  odnosno 19 i pol milijuna kuna.

Mamić odgovara - bio je to težak period za Dinamo, gdje je klub otišao u stečaj i ostao bez igrača. A država je u to vrijeme, dodaje, teretila nekoliko klubova za milijardu kuna poreza.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekakvim kolokvijalnim rječnikom - tada je od Dinama i Bog digao ruke i ja sam kao fanatik Dinama, od 2002. do 2007. samo sa svog vlastitog računa i računa mojih tvrtki koje sam tada bio vlasnik preko 50 milijuna kuna posudio Dinamu, znači kao Zdravko Mamić i kao tvrtke koje su u vlasništvu Zdravka Mamića", kazao nam je.

Tvrdi i da je u to vrijeme davao garancije u svojoj imovini, ali i imovini svoje majke, oca, braće i bivše žene. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jedini čovjek u tom trenutku u Hrvatskoj i svijetu koji je svim raspoloživim snagama spašavao Dinamo. Što su oni sada našli 15 godina kasnije i što mi se stavlja na teret, ne znam ovog trenutka, ali kad se s time suočim, kad me pozovu. Za nekoliko dana se ja vraćam u Hrvatsku - i kad mi uruče poziv da žele razgovarati sa mnom, znat ću šta mi se stavlja na teret i znat ću odgovoriti na ta pitanja."

Da se protiv njega sprema istraga, možda i uhićenje - Mamić je sam najavio na nedavnoj skupštini Dinama komentirajući upravo novootkriveni račun, nakon što su članovi uprave kluba dali svoj iskaz i otkrili mu o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo