ALARM IZ INSPEKTORATA! / Zbog toksina iz prodaje povučen smoothie. Prodavao se u poznatom trgovačkom lancu

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ispričali su se kupcima zbog neugodnosti te da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti

8.3.2024.
10:40
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Državni inspektorat izvijestio je kako se s tržišta povlači piće Smoothie energy mix od 250ml s rokom upotrebe do 12. ožujka 2024. Kako su naveli, u njemu je nađen provećan sadržaj mikotoksina – patulina u proizvodu.

Proizvod je iz Njemačke od proizvođača Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Smoothie se prodavao u Konzuma na čijim su stranicama također objavili: "Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričali su se kupcima zbog neugodnosti te da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama", stoji u priopćenju. Više o povlačenju proizvoda možete naći na OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Štetne tvari, nedozvoljeni pesticidi: Je li hrana na našem tržištu sigurna? 'Nudi nam se svaškta, moramo izabrati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo