Zbog požara kraj Biograda aktiviralo se minsko polje

Na brdu Debeljak pored Biograda kasno popodne planuo je požar i u tijeku je njegovo gašenje, izvijestio je u četvrtak navečer u 20,10 sati Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru.

12.8.2010.
23:03
VOYO logo

Gori nisko i visoko raslinje. Uz vatrogasce javne vatrogasne postrojbe (JVP) Biograda na terenu su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Polača i Pakoštane.

Požar je izbio u minski sumnjivom području, te su u pomoć pozvane zračne snage kako bi požar bio ugašen prije mraka. Iako su vatru gasila dva kanadera, kojima se oko 20 sati pridružio i treći, povukli su se nakon što je gotovo pala noć, a s požarišta je odjeknulo i nekoliko detonacija, javlja Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom nema vjetra pa će vatrogasci tijekom noći čuvati požarište na rubnim dijelovima. Očekuje se, ako se vatra tijekom noći ne ugasi, jutarnji nastavak gašenja iz zraka. Požarom nisu ugroženi objekti ni stanovništvo.

Zadarski vatrogasci intervenirali tri puta

Županijski vatrogasni operativni centar u Zadru u večerašnjem izvješću navodi kako su danas na području Zadarske županije, uz ovaj požar koji je u tijeku, vatrogasci intervenirali tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros u 7,20 sati zaprimljena je dojava o požaru u Poljicima. Gasili su ga pripadnici DVD-a Pljusak, a izgorjelo je 40 metara četvornih trave.

U 13,40 sati požar je izbio u mjestu Provići pokraj Benkovca. Gasili su ga vatrogasci JVP Benkovac i DVD-a, a izgorjela su 2 hektara makije, pet maslina, te je nagorio jedan red vinograda.

U 14,40 sati stigla je dojava o požaru u Škabrnji. Požar su ugasili djelatnici DVD-a Škabrnja, a izgorjelo je 600 metara četvornih trave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo