Zbog postova na Facebooku ZET-ovcu prijeti otkaz-NEEE

U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B.

12.7.2011.
9:25
VOYO logo

Zbog negativnih komentara na svom profilu na Facebooku zaposlenik ZET-a N. B., referent za prometnu signalizaciju u Prometu tramvaja Dubrava, dobio je opomenu pred otkaz.

U rješenju koje je potpisao Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, navodi se da je N. B. kontinuirano od 13. do 21. lipnja ove godine na svom profilu "uvredljivo, neprimjereno i zlonamjerno" pisao protiv tvrtke u kojoj radi, kolega i pretpostavljenih. Također se navodi da je svojim postovima poticao glasine, narušavao radnu atmosferu i štetio ugledu tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokira niz ružnih, neprimjerenih izraza koje koristite kada opisujete svoje kolege, pretpostavljene i tvrtku u kojoj radite. Ovo tim prije što je Vaš profil, kao i profili svih ostalih korisnika Facebooka, otvoren i dostupan za čitanje svima, ne samo radnicima ZET-a, već svim korisnicima interneta, zapravo cijelom svijetu, iz čega proizlazi da to činite svjesno i zlonamjerno", stoji u upozorenju kojeg potpisuje Baričević a prenosi portal Zagrebancija.

U ZET-u mu posebno zamjeraju što je komentare pisao za vrijeme radnog vremena, a time je prekršio Zakon o radu, temeljni kolektivni ugovor Holdinga, Etički kodeks i pravilnik o komunikaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi zaštite dostojanstva zaposlenika ne mogu govoriti o identitetu, ali mogu potvrditi da je naša pravna služba provjerila i utvrdila da je jedan zaposlenik prekršio nekoliko akata", kazao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Vezani članci:

arti-201104290457006 arti-201106130370006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo