posebna regulacija / Zbog odrona i poplava potpuno prekinut promet kroz Obrovac, dijelom i kroz Gračac

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Zbog rekordnog vodostaja rijeke Zrmanje od 302 centimetra u Obrovcu, proglašeno je izvanredno stanje. Vodostaj još raste, a Hrvatske vode sinoć su proglasile izvanredno stanje

15.5.2023.
16:04
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Budući da je zbog jučerašnje obilne kiše, poplava i odrona, promet kroz Obrovac potpuno prekinut, a dijelom je prekinut i kroz Gračac, u Zadarskoj županiji danas je na više cesta na snazi posebna prometna regulacija, doznaje Hina u zadarskoj Policijskoj upravi.

Iz Korenice se može u Udbinu i do Gračaca, od kojega se ne može prema Kninu pa se ide prometnicom DC 27 na DC 54 prema Maslenici i dalje u bilo kojem smjeru, pa i na autocestu, objasnila je glasnogovornica Policijske uprave Ivana Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da kroz Obrovac nema prometa, zatvorna je i cesta Obrovac - Karin.

Osim zbog poplava, promet je kroz Obrovac zatvoren i zbog velikog odrona, nastalog također zbog snažne kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZVANREDNE MJERE /

FOTO U Hrvatsku Kostajnicu stiglo 300 hrvatskih vojnika. Pomažu u obrani od poplava

Image
IZVANREDNE MJERE /

FOTO U Hrvatsku Kostajnicu stiglo 300 hrvatskih vojnika. Pomažu u obrani od poplava

“U fazi je čišćenje ceste od odronjenog kamenja, puno je ljudi, strojeva i kamiona Hrvatskih cesta i lokalnih cestarija od jutros angažirano, a ipak će taj posao potrajati još nekoliko sati, do kasno popodne”, rekla je Grbin.

Zbog rekordnog vodostaja rijeke Zrmanje od 302 centimetra u Obrovcu, proglašeno je izvanredno stanje. Vodostaj još raste, a Hrvatske vode sinoć su proglasile izvanredno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je za Hinu rekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić, u Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te neki poslovni prostori. Zasad nisu poplavljeni stambeni objekti, a najviše se radi na utvrđivanju protupoplavnog zida i na ispumpavanju vode gdje je to moguće.

Hrvatske vode grade zečji nasip i on je pri kraju te će, kada on bude potpuno zatvoren, kako je rekao Rudić, operativne snage na čelu s vatrogasnim postrojbama moći ispumpavati vodu iz stare gradske jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Obrovcu je 26 vatrogasaca i devet vozila, rekao je Rubić, ističući da su svi snažno angažirani te da stožeri Civilne zaštite Obrovca i Zadarske županije zajedno s mještanima čine sve u obrani od poplave.

Zadarski župan Božidar Longin u izjavi za medije izrazio je žaljenje što se već drugi put ljudi tako muče zbog poplave, ali, kako je rekao, to je kraški teren, digle su se podzemne vode te je “važno da u toj nesreći imamo sreću da nitko nije stradao”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je na vozača koji je sinoć morao napustiti automobil zahvaćen bujicom te je rekao: “Jučer smo bili zabrinuti za jednog čovjeka, ali je nađen i odahnuli smo da nema ljudskih žrtava.”

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo