Otvoreni novi predmeti / Zbog iskaza USKOK-u Povjerenstvo pokreće nove postupke: Istražju se Marić, Petrov i Božinović

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Povjerenstvo je razmatralo pokretanje postupaka protiv Plenkovića, Petrova, Marića i Božinovića

27.8.2018.
15:55
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je kako je na danas održanom radnom sastanku razmatralo sadržaj prijava zaprimljenih protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Bože Petrova, potpredsjednika Hrvatskoga sabora i Zdravka Marića, ministra financija, kao i sadržaj objavljenih iskaza gđe Martine Dalić, g. Ante Ramljaka i g. Zorana Besaka danih USKOK-u u slučaju tzv. „Lex Agrokor“. 

>> EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Cure novi materijali: Jesu li ovo dokazi da je Vlada u dopisu Povjerenstvu zatajila nekoliko sastanaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018.g., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018.g., zaprimljena protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Zdravko Marić razmišlja o odlasku iz Vlade? 'Čini se da mu je dosta političkih pritisaka'

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren je pod brojem P- 271/18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja", potvrđeno nam je iz Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Koliko su iskreni Plenkovićevi ljudi? Izdvojili smo nekoliko slučajeva u kojima su ministri 'lagali'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo