tko će odgovarati za ovo? /

Zbog nefunckionalnog pothodnika djeca i starci u Kaštel Novom moraju pretrčavati četiri trake brze ceste

Što je vrijeme nepovoljnije to je život za stanovnike Kaštela opasniji. Pogotovo za djecu, koje je naša kamera snimila kako pretrčavaju brzu cestu

12.11.2016.
18:11
VOYO logo

Ovaj put nisu kriva djeca, već odrasli koji su utrošili milijune za rekonstrukciju - ali novi pothodnik kod Kaštel Novog često je van funkcije. Odgovornima za propust jednostavno pitanje: što biste učinili da su vaša djeca kao u opasnosti?

Automobili jure, a pješaci pretrčavaju brzu cestu. Čine to stari, mladi, ali i školarci. Bez funkcionalog prijelaza u Kaštel Novom, mnogi su prisiljeni riskirati preko brze ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opasno je meni je žena vodila unuka i moral je tu ko koza, da se tako izrazim, preskakati preko ograde umjesto da ide 2 kilometra uokolo", kaže Tišma Obrad.

Pothodnik su poplavile podzemne i oborinske vode, a dvije pumpe su se pokvarile. Problem bi trebao biti riješen do kraja tjedna, no građani kažu - to se ponavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad nema kiše ako pumpe ne rade ono se puni i imate istu situaciju, jer tu puno utječu i podzemne vode.

Izvođač radova su Hrvatske ceste, a oni koji su iz grada dužni održavati pumpe priznaju da su podzemne vode problem. 

"Ne mogu komentirati projekt ovo je unutar određenih standrada. Ovo je ispod razine lokalnih potoka i da bi se to odvezlo trebalo je kopati još 200-300 metara do najbližeg potoka da bi se postigao nivo da bi to imalo prirodni pad. Ovako imamo pumpe", kaže Ivan Čagalj, upravitelj vlastitog komunalnog pogona grada Kaštela.

Rekonstrukcija magistrala kroz Kaštela traje godinama, a iz Hrvatskih cesta tvrde sve je napravljeno po propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo