Kriminalističko istraživanje / Zbog malverzacija s obrocima na vojnom poligonu kazneno prijavljeno 20 osoba: ukupna šteta više od 300 tisuća kuna

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Na obrascima za naručivanje obroka djelatnici su prema uputama rukovoditelja lažirali podatke i naručivali više obroka

25.1.2018.
16:24
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Završeno je kriminalističko istraživanje nad više osoba te se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, zbog čega je protiv više od dvadeset osoba podnesena kaznena prijava, javlja PU osječko-baranjska. 

Od lipnja 2010. do listopada 2011. godine na prostoru vojnog vježbališta Gašinci kod Đakova tri rukovoditelja zapovjedila su djelatnicima da na obrascima za naručivanje obroka krivotvore i uvećaju, odnosno, lažiraju broj djelatnika i naručuju više obroka. Naručeno je i plaćeno više tisuća obroka iznad stvarnih potreba, ukupne vrijednosti veće od sto pedeset tisuća kuna. Tim novčanim sredstvima organizirali su se domjenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobavljač, trgovačko društvo s područja Slavonskog Broda, dostavljalo je hranu jednom dnevno, a obračunavalo je tri dostave dnevno te je naplatilo više od sto tisuća kuna više nego što je bilo potrebno. Ukupna materijalna šteta iznosi više od tri stotine tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo