ZAGEPČANIMA STIŽU PRIJETNJE NA KANTAMA / Zna se i tko ih ostavlja; 'Zbog korice kruha otpad će truliti, tjeraju ljude da susjedima gledaju u smeće'

Image
Foto: Facebook/Pixsell

U Čistoći tvrde da je namjera novih mjera potaknuti Zagrepčane da počnu paziti što bacaju u smeđe kante

24.7.2021.
12:10
Facebook/Pixsell
VOYO logo

Čistoća je počela po smeđim kantama i kontejnerima u Zagrebu ostavljati obavijesti prijetnje da će prestati odvoziti biootpad iz spremnika koji su kontaminirani i drugim vrstama otpada.

"Vaš spremnik nije ispražnjen jer je provjerom utvrđeno kako u njega niste odložili isključivo propisani biootpad. Odlaganje miješanog komunalnog otpada u spremnike za biootpad protivno je Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Molimo vas da do sljedećeg pražnjenja uklonite nepripadajući otpad iz spremnika kako bismo vam mogli pružiti uslugu", piše na obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Zbog jedne korice odbačenog kruha u kanti, otpad se neće baciti i tu će truliti i smrditi do daljnjeg. Ovim upozorenjem se očito želi navesti ljude da svom susjedu gledaju u smeće, prekopavaju po otpadu, prokazuju se međusobno i stvaraju zavade. Vlasti se neće u 21. stoljeću snaći i naći način kako riješiti problem, nego ćemo se poslužiti metodama 'prokaži i prijavi'", napisala je korisnica Facebooka u grupi Zakaj volim Špansko.

Image
OŠTAR APEL IZ ČISTOĆE /

'Pazite što bacate u smeđe spremnike, nećemo ih voziti!'

Image
OŠTAR APEL IZ ČISTOĆE /

'Pazite što bacate u smeđe spremnike, nećemo ih voziti!'

Poticanje na razvrstavanje otpada

U Čistoći tvrde da je namjera novih mjera potaknuti Zagrepčane da počnu razvrstavati otpad i paziti što bacaju u smeđe kante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo skrenuti pozornost na potrebu pravilnog odvajanja i odlaganja biootpada jer ako se on miješa s drugim vrstama, neupotrebljiv je za daljnju oporabu u kompostani", navode u Čistoći, javlja Večernji list.

Tvrde da nije istina da se Čistoća na ovaj korak zapravo odlučila zato što više nema mjesta za odlaganje biootpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neometano odvozimo biootpad iz kućanstava u kompostanu podružnice Zrinjevac na Jakuševcu, a u cilju pronalaska srednjoročnog rješenja oporabe ove vrste otpada provodi se otvoreni postupak javne nabave po skraćenoj proceduri za novog oporabitelja", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo