kazna od 1.000 kuna / Zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu prošle godine u Osijeku kažnjeno 266 osoba

Image

Krajem 2010. donesena je komunalna odluka Grada Osijeka o zabrani konzmacije alkoholnih pića na svim javnim površinama te prolazima zgrada, osim kada se javne površine temeljem odobrenja gradskog upravnog tijela nadležnog za komunalne poslove, koriste kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga.

25.1.2016.
15:19
VOYO logo

Za kršenje ove odredbe slijedi kazna u iznosu od 1.000,00 kuna, no počinitelju se može izdati pisano ili izreći usmeno upozorenje ukoliko policija utvrdi da je počinjen prekršaj osobito lake naravi te da osoba iza sebe nema sličnih prekršaja.

Iz ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo kako je u godini iz koje smo netom izašli, evidentirano 266 osoba koje su pod prekršajem konzumirale alkohol na javnim površinama te kako je evidentiran manji broj oštećenja i uništenja objekata u odnosu na godine prije stupanja na snagu ove odredbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, većina građana još uvijek negoduje zbog ovakve odluke kao i zbog previsoke cijene kazne jer ponovno ispaštaju svi, a kazne se prečesto dijele onima koji ni na koji način ne narušavaju javni red i mir.

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo