dubrovnik na nogama /

Zbog golotinje u crkvi reagirao i gradonačelnik: 'Dubrovačka biskupija bi trebala nadzirati vlastite prostore'

Image
Foto: Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik

'Dubrovačka biskupija bi trebala nadzirati vlastite prostore', poručuje gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

7.3.2018.
15:49
Goran Mratinović/Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Vezano uz slučaj snimanja fotografija u jednoj dubrovačkoj crkvi. što je izazvalo veliku polemiku u javnosti reagirao je i gradonačelnik Mato Franković, piše Dubrovački dnevnik.

"Oštro osuđujemo neprimjereno fotografiranje u vjerskim objektima. Poštujući umjetničke slobode i slobode izražavanja držimo neprihvatljivim da se u pojedinim slučajevima iste pokušavaju materijalizirati vrijeđanjem drugog i drugačijeg", naveo je gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je u pitanju filmska/TV produkcija i proizvodnja srodnih sadržaja nepostojanje gradskih odluka koje će jasno definirati način korištenja javnim površinama i gradskim prostorima odavno smo prepoznali kao problem. Zbog toga smo pristupili izradi akta kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja osiguravajući dignitet Grada kao mjesta iznimne povijesne baštine, grada slobode i međusobnog uvažavanja", rekao je

Image

Gola Beograđanka pozirala gola po Dubrovniku ispred naočigled šokiranih turista

Image

Gola Beograđanka pozirala gola po Dubrovniku ispred naočigled šokiranih turista

gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je ovaj slučaj pokazao i da Dubrovačka biskupija treba razmotriti uvođenje prihvatljivog oblika nadzora i zaštite vlastitih prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Biskup pokreće tužbu zbog nagih fotografija u dubrovačkoj crkvi: 'Oče, oprosti im jer ne znaju što čine!'

>> 'Ima li umjetnost granice? Da, pitala me studentica upravo tim riječima i zamolila da javno odgovorim što o tome mislim'

>> Beograđanka gola pozirala na Dubrovačkim zidinama i u crkvi: 'Malo smo šokirali turiste'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je pripomenuo izradu Prijedloga Pravilnika kojemu se pristupilo prošle godine koji bi regulirao snimanje na javnim gradskim površinama i prostorima kako bi se spriječile neželjene situacije te je naveo kako je isti u završnoj fazi izrade. Nakon što prođe raspravu na Gradskom vijeću, Pravilnikom će se detaljno urediti postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnika za potrebe snimanja filmova, serija, televizijskih emisija, komercijalnih fotografija i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo