obnovljivi izvori energije /

Završena ugradnja glavne opreme na elektrane BE-TO Sisak i BE-TO Osijek

Image
Foto: SiB.hr

Završena je ugradnja glavne opreme u prve dvije kogeneracijske bioelektrane-toplane (BE-TO) na šumsku biomasu u proizvodnom portfelju Hrvatske elektroprivrede, u Osijeku i Sisku.

11.8.2016.
12:38
SiB.hr
VOYO logo

Na gradilištu BE-TO Sisak završena je ugradnja turbine i generatora buduće bioelektrane, dok su na gradilištu BE-TO Osijek nakon ugradnje turbine i generatora u srpnju, u tijeku elektro i izolaterski radovi te radovi na povezivanju opreme, koji  će uskoro započeti i u Sisku.

Završetak radova i početak pokusnog rada novih elektrana očekuje se početkom 2017. godine, dok se ishođenje uporabne dozvole i primopredaja postrojenja očekuje u proljeće sljedeće godine. Buduće bioelektrane-toplane u Sisku i Osijeku, ukupno vrijedne više od 35 milijuna eura, bit će ujedno i prve elektrane ovog tipa u HEP grupi u statusu povlaštenog proizvođača iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije. Nove elektrane BE-TO Sisak i BE-TO Osijek gradi konzorcij izvođača, predvođen Đuro Đaković Holdingom i nizozemskom tvrtkom HoSt B.V.. HEP je izvođače radova izabrao na temelju međunarodnog nadmetanja provedenog prema proceduri njemačke KfW banke, čijim se kreditnim sredstvima financiraju oba projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu SiB.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo