'PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI' / Zavadlav imao trećeg odvjetnika manje od mjesec dana, sad već ima novog - četvrtog

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zavadlavu je ovo već četvrti odvjetnik u suđenju, a treći koji mu je dodijeljen od strane Županijskog suda. Prvo ga je branio zagrebački odvjetnik Branko Šerić koji je odustao od daljnje obrane. Nakon toga sud mu je dodijelio odvjetnicu Ivanku Šamiju, a nakon nje je na red došao Darko Stanić

10.1.2023.
15:31
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Filipu Zavadlavi, trostrukom ubojici prije manje od mjesec dana bio je od Županijskog suda u Splitu dodijeljen odvjetnik Darko Stanić.

Sada Dalmatinski portal izvještava da mu je dodijeljen novi branitelj po službenoj dužnosti, splitski odvjetnik Tadiša Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže sada već bivši odvjetnik Stanić, zaključio je da zbog razlika u koncepciji obrane ne može biti njegov branitelj.

Image
NA ZAHTJEV ODVJETNIKA /

Suđenje Zavadlavu odgođeno za sljedeću godinu. Novi odvjetnik treba vremena za upoznavanje

Image
NA ZAHTJEV ODVJETNIKA /

Suđenje Zavadlavu odgođeno za sljedeću godinu. Novi odvjetnik treba vremena za upoznavanje

Zavadlavu je ovo već četvrti odvjetnik u suđenju, a treći koji mu je dodijeljen od strane Županijskog suda. Prvo ga je branio zagrebački odvjetnik Branko Šerić koji je odustao od daljnje obrane. Nakon toga sud mu je dodijelio odvjetnicu Ivanku Šamiju, a nakon nje je na red došao Darko Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada najnoviji je Tadiša Milošević koji je za Dalmatinski portal prokomentirao situaciju.

"Upravo kopiram spis, nisam upoznat još s predmetom, ali mislim da ima vremena do početka suđenja koje je zakazano krajem ovog mjeseca", rekao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgodu neće tražiti, ali još nije poznato što će se dogoditi ako on i Zavadlav ne pronađu zajednički jezik oko same obrane jer je to bio problem s prethodnim odvjetnicima.

"Branitelj sam po službenoj dužnosti. Učinit ću sve što je u interesu mog branjenika", dodao je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Filipa Zavadlava terete za trostruko teško ubojstvo u Varošu početkom 2020. godine. Trojicu je izrešetao hicima iz automatske puške koju je nabavio par mjeseci prije pokolja. Osuđen je nepravomoćno na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, ali tužilaštvo nije uspjelo dokazati da se radilo o ubojstvima iz bezobzirne osvete prema osobama iz narko miljea koje su maltretirale Filipa i njegovog brata Stanislava zbog duga za drogu.

Visoki kazneni sud ukinuo je presudu s nalogom da se utvrdi motiv za masakr koji je na koncu prvog suđenja ostao nerazjašnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad ispričane detalje masakra u Splitu možete pogledati u dokumentarnom specijalu 'Zavadlav', ekskluzivno na PLAY Premiumu!

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo