OGLAS

borba s koronavirusom / Zatvaranje terasa kafića i ograničavanje kretanja među županijama? Evo što je o tome rekao Capak

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ponovio je kako je posljednjih nekoliko tjedana na snazi lokalni pristup u donošenju mjera na razini županija

30.3.2021.
14:08
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u utorak kako se u ovom trenutku ne razmatra zatvaranje terasa kafića ni ograničavanje kretanja među županijama.

Mjera zatvaranja kafića je, kaže, trajno na stolu, no u ovom trenutku se ne razmatra njihovo zatvaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku nismo razmatrali da ih potpuno zatvorimo. Po mojoj ocjeni, mislim da će terase ostati otvorene što su i sada", rekao je Capak i dodao da će se o novim mjerama, koje će biti na snazi od 1. travnja, doznati više sutra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

"Mi nemamo one najstrože mjere - policijski sati i lockdown- kao što imaju neke susjedne zemlje i zemlje EU. Mislim da u ovom trenutku ne bismo sprečavali ni prelazak iz županija. To je mjera o kojoj možemo razgovarati...u ovom trenutku ne mislimo da bi to bilo učinkovito", rekao je Capak tijekom sudjelovanja na panelu o raku debelog crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako je posljednjih nekoliko tjedana na snazi lokalni pristup u donošenju mjera na razini županija.

"U zadnjih nekoliko tjedana imamo strategiju da posebno stimuliramo Županijske stožere jer u županijama su velike razlike u broju oboljelih. Čini nam se bolje da oni koji imaju veće probleme na svom teritoriju donesu mjere koje bi bile najučinkovitije", zaključio je Capak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo