Zatvaraju prozore i po tko zna koji put ne mogu slobodno disati

''A sada, ili će iseliti smetlište ili će iseliti nas. Ja ne vidim treću opciju'', kaže Josip Katalinić iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

5.7.2014.
8:26
VOYO logo

Mještani Općine Viškovo opet se žale na nesnosan smrad koji dolazi s Marišćine. Zatvaraju prozore i po tko zna koji put ne mogu slobodno disati.

''Zadnjih deset dana živimo u nepodnošljivim uvjetima'', tvrdi Josip Katalinić iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina: u 20 sati dolazi smrad koji traje do jutarnjih sati, a nervoza kod ljudi poprilično raste, javlja Rijeka danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Udruzi očekuju da DORH napokon podigne i drugu optužnicu, da se situacija ponovo pokrene, jer već postoji presuda iz 2012. godine. Ako ne budu oni, Katalinić kaže da će biti prisiljeni sami krenuti u pravne akcije.

U Čistoći se čude da je ponovo došlo do pojave smrada, ističe Katalinić i dodaje da su u toj tvrtki puni razumijevanja, ali: 'Mi ne vjerujemo da su oni u stanju to popraviti, jer nisu u posljednje dvije godine'. Problem je, kaže Katalinić, definitivno u lokaciji i loše napravljenoj studiji utjecaja na okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba promijeniti koncept gospodarenja otpadom, upozorava Katalinić i dodaje da političari ne žele priznati da su napravili ogromnu glupost. ''A sada, ili će iseliti smetlište ili će iseliti nas. Ja ne vidim treću opciju',' zaključuje Josip Katalinić iz Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

http://www.rijekadanas.com/mariscina-sve-smrdljivija/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo