ZASTUPNIK KOJI SE 'BACAO PO HODNICIMA I PSOVAO' NAKON TOLUŠIĆEVE SMJENE: / 'Plenković mi je rekao: 'Jopa, ovo nije kraj...'

Image
Foto: Pixsell

Josip Đakić kaže kako je posljednji saznao da će Tolušić biti smijenjen

20.7.2019.
13:57
Pixsell
VOYO logo

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić burno je podnio Plenkovićevu rekonstrukciju Vlade. Prema insajderskim izvještajima najviše mu je zasmetala smjena ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. "Derao se, skakao, mahao rukama, sav se zajapurio, izgledao je kao da je u predinfarktnom stanju, i sam je premijer Andrej Plenković bio iznenađen", opisivali su Đakićevo ponašanje na sastanku vrha stranke neimenovani izvori. Mediji su pisali i kako se Đakić "bacao po hodniku i psovao" nakon što je saznao da će Tolušić biti smijenjen

Đakić je sada u intervjuu za Večernji list pojasnio svoje nezadovoljstvo. "U razgovorima o smjenama i dogovorima kako dalje funkcionirati, svaki je od nas imao svoje argumente, predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković svoje, a ja svoje. Ja sam rekao sve što je potrebno u obranu gospodina Tomislava Tolušića. Njegovi rezultati, pokazatelji, simpatije u narodu i zajednički rezultati koje smo kao županijski odbor dobili na proteklim izborima za Europski parlament bili su za mene mjerilo vjerodostojnosti njega kao čovjeka i ministra", kazao je Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAOS U HDZ-U, ĐAKIĆ POLUDIO ZBOG SMJENE TOLUŠIĆA: /

Bacao se po hodniku i psovao; 'Nema argumenata za to. On je najbolji ministar'

Image
KAOS U HDZ-U, ĐAKIĆ POLUDIO ZBOG SMJENE TOLUŠIĆA: /

Bacao se po hodniku i psovao; 'Nema argumenata za to. On je najbolji ministar'

'Jopa, ovo nije kraj'

O svom ponašanju te večeri, Đakić je kazao: "Ma nikakvo predinfarktno stanje... Teško mi je, to je poznato, sakriti emocije u važnim događajima, a ono što se zbilo u srijedu svakako jest velik događaj. Smjenu ministra iz naše sredine koji je dobro radio svoj posao stvarno nije lako prihvatiti. Kao predsjednik Županijskog odbora virovitičko-podravskog HDZ-a imam obvezu brinuti se o kadrovima koji su stacionirani na nivou države, jednako tako i u dobru i u zlu biti s njima. I zato takva moja reakcija..."

Kazao je i kako je posljednji saznao da Tolušić odlazi te kako će Vesna Bedeković biti nova ministrica. Na pitanje što mu je Plenković rekao kada ga je pozvao da razgovaraju nasamo, Đakić odgovara: "Rekao mi je: “Jopa, ovo nije kraj, nego korak u stranu, da bi u budućnosti bilo sve što treba. Mi ne mijenjamo odnos, ja nemam ništa protiv vas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio sam mu da ga cijenim i poštujem, ali ovo ne mogu prihvatiti zdravo za gotovo. On je također kazao da cijeni naše rezultate i što smo napravili za stranku te da će Vesna Bedeković postati ministrica koja će nastaviti rad u drugoj sferi i također biti za našu sredinu ono što je Tolušić bio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo