reakcije političara /

Zastupnici o slučaju koji je potresao Hrvatsku: 'Nije silovana samo jedna žena već cijela država'

Image
Foto: PIXSELL

Upitali su se kakva se poruka sudačkom odlukom u ovom slučaju šalje hrvatskom društvu

16.10.2019.
12:04
PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnici osvrnuli su se u srijedu tijekom slobodnih iznošenja stajališta u ime saborskih klubova na stanje u hrvatskom pravosuđu potaknuti slučajem silovanja 15-godišnjakinje u Zadru upitavši kakva se poruka tom sudačkom odlukom šalje društvu.

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) ustvrdio je kako u tom slučaju nije silovana samo jedan žena već čitava zemlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je zemlja potpisnica Istanbulske konvencije i zemlja koja je na prosvjedu u Zagrebu kliknula - ne nasilju - učinila u prvom sljedećem slučaju teškog zlostavljanja, rekla momcima budite dobro i idite doma....do novog slučaja, nove konvencije, pravne države po čijim presudama jadniji bivaju još jadniji, nama je očito skroz dobro", rekao je Zekanović tijekom iznošenje stajališta Kluba zastupnika Hrvatskih suverenista i nezavisnih zastupnika.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje nije silovana samo jedna žena, ovdje se siluje čitava zemlja", dodao je.

"Slučaj iz Zadra govori u kakvom je stanju hrvatsko pravosuđe"

I Nada Turina Đurić (Glas) referirala se na stanje u hrvatskom pravosuđu potaknuta "nemilim događajem", odnosno "ekscesom" u Zadru. Taj eksces govori u kakvom nam je stanju ne samo sudstvo, nego društvo u cjelini, ustvrdila je zastupnica koja ima i odgovor na pitanje smije li politika govoriti što i kako rade sudovi.

Već odavno smo trebali oštrije govoriti o tome, kaže zastupnica i naglašava da je zagovornik oštre podjele vlasti i neovisnosti sudstva. No, kad sudstvo klizne na ovaj način -  tko nego politika, tko nego Hrvatski sabor - tko bi trebao reći da ono to se događa nije dobro, upitala je.  

I Bojan Glavašević poručuje da je slušaj silovanja iz okolice Zadra strašan zbog više razloga: jer je žrtva mlada, jer je mučenje trajalo dugo, jer se radilo o njenim prijateljima. Moramo se pitati kakvo je to društvo stvorilo takvu grupu muškaraca. Istina je bolna - naše hrvatsko društvo, rekao je Glavašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miro Bulj donio smeće u Sabornicu protestirajući zbog dovoza otpada u Sinj

Miro Bulj u ime Kluba zastupnika Mosta tijekom iznošenja stajališta još jednom je upozorio na, kako je kazao, štetnu odluku prijevoza vrgoračkog otpada u 100 kilometara udaljen sinjski deponij te u ime prosvjeda ostavio u sabornici na fotelji za premijera Andreja Plenkovića vreću smeća koje je prikupio od Vrgovca do Sinja.

"Odite van pa cirkusirajte, ne cirkusirajte, ovdje nemojte cirkusirati", pozvao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković Bulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo