Sabor 2017 /

Zastupnici grijanjem ili hlađenjem stolica zarade 16 tisuća kuna na mjesec, a država je na njihove troškove potrošila 8,3 milijuna kuna

Ukupno su na stanarine, avionske karte, osobne automobile, taksije i hotele svi zastupnici potrošili 8,3 milijuna kuna

20.12.2017.
22:40
VOYO logo

Hlađenjem stolica zarade 16 tisuća kuna na mjesec. A novoobjavljena saborska statistika pokazala je kako su plaće još i najmanji dio troškova saborskih zastupnika.

2,7 milijuna kuna u 2017. bili su troškovi osobnih automobila zastupnika.
Na cestarine su potrošili 430 tisuća, a na avionske karte 920 tisuća kuna. No, avioni su samo za odabrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putešestvije Mire Kovača koštale su 154 tisuće kuna, a u troškovima ga u stopu prati Romana Jerković iz SDP-a sa 145 i pol tisuća. Lijepo li je i skupo baviti se vanjskom politikom.

"Obnašam funkciju predsjednika odbora za vanjsku politiku, člana odbora a europske poslove, člana izaslanstva u NATO skupštini, tako da imam putovanja zbog tih funkcija. Tako objašnjava troškove saborski zastupnikMiro Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali rekorder s 191 tisućom kuna na putovanje je mladi SDP-ovac Domagoj Hajduković. Samo na njegove avionske karte otišlo je 50 tisuća. Ulovili smo ga telefonski jer je, naravno na službenom putu u Pečuhu. Kaže na vlastiti trošak.

"Ono što piše su moji putevi iz Zagreba u Osijek i obrnuto. Druga stvar je da se bavim vanjskim poslovima, da se bavim odborima za vanjsku politiku. Da sam u Vijeću Europe izuzetno aktivan i gdje sudjelujem u raspravama u nekoliko tema. To su sve poslovi koji iziskuju velika putovanja", objašnjava Hajduković.

Ako zastupnike ne stignete pratiti na putu, tu su njihove web i facebook stranice.

Vlasnika najposjećenije stranice među zastupnicima pronašli smo u njegovu stanu u Zaprešiću. Dok mu mi nismo rekli, ni sam Goran Aleksić nije znao da je baš stranica Snage najposjećenija s 3300 posjeta u pet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se bavim životnim problemima. Ne bavim se mlaćenjima prazne slame, već o tome što ljudi trebaju učiniti ako imaju nezakonitu kamatnu stopu, što trebaju učiniti ako trebaju tužiti, što treba učiniti ako se žele učlaniti u Udrugu Franak. Ja njima objašnjavam životne probleme", rekao nam je Aleksić.

Teško je povjerovati da postoji netko tko je uspio nadpričati SDP-ovca Gordana Marasa i Ivana Pernara koji su se za riječ javljali više od 700 puta. No, Mostovac Miro Bulj za riječ se javio čak 1028 puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici su tijekom zasjedanja često tražili stanke, a sada su za odmor dobili čak do sredine siječnja.

Dragi zastupnici, odmorite se. Želimo vam sretnu, ali prije svega radnu 2018. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo