ODBILA POZIV / Zašto predsjednica može na sučeljavanje na HRT-u, a ne može na RTL-u?

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručuje da je njegova kandidatkinja dobro odlučila

17.12.2019.
18:30
VOYO logo

Samo nekoliko dana prije izbora  – predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se predomislila oko televizijskog sučeljavanja.

Nakon što je odbijala sučeljavanja, uz poruku izazivačima da treba sučeliti programe, aktualna predsjednica i kandidatkinja za reizbor večeras ipak dolazi na sučeljavanje na javnu televiziju. Poziv komercijalnih televizija, pa tako i poziv RTL-a da dan prije izborne šutnje, u petak, dođe u naš studio je - odbila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro sinoć se ispričao gledateljima RTL-a, iz Stožera Zorana Milanovića poručuju da su prevarili dvije komercijalne televizije, a HDZ-ovci tvrdi u obrani.

Od sinoćnjeg skupa u Sisku predsjednice, koja to želi ostati i idućih 5 godina, nema u javnosti. No, umjesto sa simpatizerima večeras će se sučeliti s protukandidatima, ali samo na javnoj televiziji dok je poziv komercijalnih televizija, pa tako i RTL - odbila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Mogu ja ići u onaj lift?"

"Ovako, predsjednica je odlučila ići na sučeljavanje, predsjednica na ono što ne bude išla, ona će vama dati poruku, ispriku ili obrazloženje", kazao je Ivan Anušić, šef Stožera Kolinde Grabar-Kitarović na pitanje hoće li ispričati što je odbila poziv RTL-a. Na konstataciju da je dosad govorila da ne želi na sučeljavanja i zašto je promijenila stav, Anušić je odgovorio: 'Ajde, molim te, molim vas, mogu ja ići u onaj lift". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Miroslav Škoro sinoć u RTL Direktu poručio: "Htio bi se ispričati gledateljima RTL-a. Mi nećemo biti u jednom direktom sučeljavanju na RTL-u, bit će to sučeljavanje sutra na državnoj televiziji. Meni se to ne sviđa, to je bilo na inzistiranje aktualne predsjednice, vjerujem da će ona tamo dobiti ta svoja pitanja, pa će odgovarati prije nego što pitanje završi. Ispričavam se svim drugim gledateljima drugih televizija, mislim da to nije uredu prema svim drugim gledateljima". 

Plenković smatra da je dobro odlučila

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručuje da je njegova kandidatkinja dobro odlučila. "Ne zanimaju me drugi kandidati uopće", rekao je Andrej Plenković, a na pitanje misli li da se ona treba ispričati jer je odbila ostale kaže ne. "Mislim da su se svi odazvali na ovo sučeljavanje", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok i HDZ-ovci Milijan Brkić, Andrija Mikulić i Ante Sanader opravdavaju predsjedničinu odluku, potpredsjednik HDZ-a Oleg Butković ipak kaže: "Na sve. Ja bih išao na sve. Doći će na drugi krug". 

Prije pet godina, s ostalim kandidatima, pa i tadašnjim predsjednikom Josipovićem Grabar-Kitarović bila je na sučeljavanju u prvom i u drugom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo