ZAŠTO JE TAJ DOGAĐAJ PREŠUTIO? / Bandić prošle godine ugostio tri masonske lože i to iz Hrvatske, Srbije i Slovenije

Image

Iako naposljetku masone nije primio Bandić osobno nego se u zadnji trenutak pojavila gradonačelnikova pomoćnica, on je znao da su masoni stigli slaviti u Zagreb

21.2.2020.
8:22
VOYO logo

Dok se hrvatska javnost digla na noge zbog toga što je već sada bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić prešutio da je član masonske lože pa je zato i podnio ostavku, zagrebački gradonačelnik bez problema ugošćava masone. Naravno, Milan Bandić tu informaciju nije objavio na službenim stranicama Grada Zagreba pa šira javnost nije ni mogla znati da su mu u goste došli masoni i to tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije.

Image
Image

Kako doznaje Večernji list, sve se dogodilo u proljeće 2019. godine kada su se povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka Velike lože Srba, Hrvata i Slovenaca "Jugoslavija" u hrvatskoj metropoli sastali predstavnici tih velikih loža. Predstavnici loža potpisali su i sporazum o obilježavanju te obljetnice s tim da su prvi skup imali u Zagrebu. "Ovaj važni jubilej proslavljen je u izuzetno srdačnoj i bratskoj atmosferi uz prateći program i prijam kod gradonačelnika grada Zagreba", objavili su prošle godine u lipnju na internetskoj stranici Regularne Velike lože Srbije drevnih, slobodnih i prihvaćenih masona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MASONI SU SVUGDJE TAJNO DRUŠTVO - OSIM U HRVATSKOJ: /

'Ovaj slučaj je pokazao da moć nije u formalnim strukturama nego u ložama'

Image
MASONI SU SVUGDJE TAJNO DRUŠTVO - OSIM U HRVATSKOJ: /

'Ovaj slučaj je pokazao da moć nije u formalnim strukturama nego u ložama'

Bandić nije izvijestio javnost o ovom događaju

Iako naposljetku masone nije primio Bandić osobno nego se u zadnji trenutak pojavila gradonačelnikova pomoćnica, on je znao da su masoni stigli slaviti u Zagreb. Tu informaciju je sa svijetom podijelio slobodni zidar Branko Rogošić iz Srbije. Prema pisanju Večernjeg lista, Bandić o ovome događaju nije izvijestio javnost preko stranica Grada Zagreba što inače čini jer njegov tim redovito izvještava o onome što se zbiva i tko gradonačelniku dolazi u goste. Ipak, događaj s masonima u palači Dverce nije zabilježen na stranicama Grada.

Image
Image

20.02.2020., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic i procelnik Ureda gradonacelnika Miro Laco predstavili digitaliziranu uslugu Grada Zagreba eNarudzbenica. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Novinari Večernjeg lista do kraja objave članka nisu dobili informaciju od Grada kako je uopće došlo do organiziranja tog događaja. Masoni iz Srbije objavili su i zajedničku fotografiju s obljetnice na kojoj su se zajedno slikali dr. Lukas Rasulić, veliki majstor Velike lože Srbije te dr. Slobodan Kuvalja, veliki majstor Velike lože Hrvatske "Grof Ivan Drašković". Inače, hrvatska loža "Grof Ivan Drašković" je ujedno i jedina regularna masonska organizacija u Lijepoj našoj te je priznata i u inozemstvu. Loža je osnovana 1993. te je njezin meštar bio i pokojni odvjetnik Marijan Hanžeković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije Hanžekovićeve smrti na čelo hrvatskih slobodnih zidara došao je Slobodan Kuvalja. Njegov zamjenik je Boris Vucelić, dok je tajnik Dragutin Lovrenčić. Nakon što je afera o masonima i ucjenjivanju oftalmologa i masona dr. Nikice Gabrića pojavile su se informacije u javnosti da je upravo to udruženje jedino regularno i priznato među europskim masonskim udruženjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo