ZARUČNICA SKANDALOZNOG LIJEČNIKA NA FACEBOOKU TRAŽILA MEDICINSKU SESTRU: / 'Samo da bude vrijedna i poslušna'

Image
Foto: screenshot/provjereno

Na jednom od svojih profila pohvalila se i novim poslom za koji ni sama ne zna gdje je završila školu

25.4.2019.
18:15
screenshot/provjereno
VOYO logo

Bizarna priča iz Obrovca o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra, postaje sve gora i gora.

Naime, nakon najave emisije Nove TV “Provjereno" u kojoj je otkriveno kako u Obrovcu postoji veliki problem s obzirom na to da je od oko 1300 pacijenata u zadnji 6 mjeseci u Obrovcu ostalo tek njih 400, polako su saznaje sve više detalja iza ove nevjerojatne priče. Razlog navodno leži baš u liječniku Goranu Jusupu te ženi koja se predstavlja za medicinsku sestru - Veroniki Pecolaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio je normalan'

Bivši pacijenti potvrdili su kako je Jusup bio normalna osoba sve do prošle godine kada je zbog navodnih životnih tragedija i bolesti prestao biti isti čovjek.

Image
OGLASILA SE I KOMORA: /

'Žena iz ordinacije u Obrovcu nije medicinska sestra, doktor nam je rekao da je ona spremačica'

Image
OGLASILA SE I KOMORA: /

'Žena iz ordinacije u Obrovcu nije medicinska sestra, doktor nam je rekao da je ona spremačica'

U tom periodu, Veronika, za koju je Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) ustvrdila kako nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad, preko svog Facebook profila tražila medicinsku sestru koja bi radila u Obrovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napisala je kako je važno da "bude vrijedna i da sluša doktora".

Image
Image

Osim oglasa za posao Veronika na svom Facebook profilu piše i objave poput: "Celi Obrovac šmrče belo joooj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

A na jednom od svojih profila pohvalila se i novim poslom za koji ni sama ne zna gdje je završila školu. Tako je pri upitu novinara emisije "Provjereno" koju je školu završila rekla:

"Ne sjećam se iskreno. Hvala Bogu pa sam zaboravila. Ne želim se ni sjećati jer sam imala loše iskustvo s tom školom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

No, očito njezin zaručnik i liječnik nema problema s time što Veronika nije završila srednju školu potrebnu za obavljati navedeni posao, kao ni s time da se lažno predstavlja.

"Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara", izjavio je dr. Jusup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dok doktor Jusup i njegova zaručnica u svemu ne vide problem, mnogi smatraju kako je ovo strašan primjer u kojem sustav nije žurno odreagirao.

'Vidno su zapušteni i prljavi'

"Ne bih ulazio u detalje, vjerujem da će večerašnja snimka zornije prikazati, no i liječnik i njegova navodna medicinska sestra vidno su zapušteni i prljavi. Nisu imali nikakav otpor prema nama niti prema kameri. Spremno su o svemu pričali, bili su doduše vulgarni, ali ne i agresivni. Znam da smo i kolega Marino Grgurev i ja u čudu izmijenili nekoliko pogleda tijekom snimanja i da sve dok nismo izišli iz ordinacije nismo bili sigurni što se to zapravo sad dogodilo", ispričao je reporter Provjerenog za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prošlog je tjedna donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo