Rat najnižom cijenom / Zar ipak nastavljaju suradnju Tomašević i Pripuz? Na javnom natječaju najpovoljniju ponudu dala je CIOS grupa

Dogovore li posao, Grad Zagreb će C.I.O.S-u za odvoz biootpada platiti 33 i pol milijuna kuna

17.9.2021.
19:30
VOYO logo

Još u kampanji gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je revidiranje svih ugovora, pa tako i onog s CIOS grupom, a sada će čini se s njima morati surađivati.

Naime, na javnom natječaju za prikupljanje biootpada, najpovoljniju ponudu dala je upravo tvrtka Petra Pripuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
više od 100 dana vlasti /

Tomašević smijenio Nadzorni odbor ZET-a i predstavio tri nova člana. Traži se novi šef ZET-a!

Image
više od 100 dana vlasti /

Tomašević smijenio Nadzorni odbor ZET-a i predstavio tri nova člana. Traži se novi šef ZET-a!

'Raskinite suradnju ili nas prestanite prozivati'

Tomašević i Pripuz idu prema prvoj suradnji! Kako stvari sada stoje, nova suradnja Grada i Pripuzove tvrtke trebala bi se ostvariti kroz prikupljanje biootpada. Tvrtka iz C.I.O.S Grupe je dostavila najpovoljniju ponudu na javnom natječaju.

"Postupak je još uvijek u tijeku, mi se moramo tu držati Zakona o javnoj nabavi i držat ćemo ga se i tako ćemo odabrati ponudu", kazao je gradonačelnik Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne tako davno, početkom ljeta nova gradska vlast i tvrtka Petra Pripuza bili su na ratnoj nozi zbog izjave gradonačelnikove zamjenice Danijele Dolenec o nastavku suradnje s tvrtkom C.I.O.S. "Svakako želimo ostvariti, kao što smo govorili u kampanji, poslove grada koji su su dogovarani zna se kako, takvu praksu želimo prekinuti", rekla je.

Nije dugo trebalo da im iz C.I.O.S-a odgovore i kažu ili raskinite suradnju ili nas prestanite prozivati. A sad im je pred vratima novi ugovor. Tomašević i Pripuz su zaigrali jednu partiju šaha koja traje već neko vrijeme i očito će potrajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da obitelj Pripuz ima jednu od najvećih tvrtki za gospodarenje otpadom u državi, mogu si dopustiti ići i s nižim cijenama nego konkurencija.

"Može to da. Ako to želi on može poduzeti i nekoliko različitih poteza, to je da i pitanje taktike i nadmudrivanja i povrijeđenog ega ili što li. On ima jako puno izgrađene infrastrukture, ima sve dozvole s druge strane Holding nije imao dozvole", kaže Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz CIOS-a danas odgovaraju kako je njihova ponuda u odnosu na konkurenta iz natječaja jeftinija za 2,7 milijuna kuna, ali da u detalje neće ulaziti dok postupak ne završi.

"Kao i cjelokupna javnost, C.I.O.S. Grupa od nove Gradske uprave očekuje ispunjavanje predizbornih obećanja, među kojima je svakako realizacija kvalitetnih usluga uz najpovoljnije cijene, kao i postupanja u skladu sa zakonom", poručuju iz C.I.O.S.-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovore li posao, Grad će C.I.O.S-u za odvoz biootpada platiti 33 i pol milijuna kuna.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo