Zar čak ni Hebrang ne vjeruje u pobjedu HDZ-a?!

Činjenica da prošlog petka u Saboru nije uspio izbor predsjednika i članova povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa navodno je jako razljutila premijerku Jadranku Kosor.

16.6.2011.
12:46
VOYO logo

Kako je zastupnicima, neslužbeno doznaje Novi list, objasnio predsjednik Kluba Andrija Hebrang, premijerka bi, da nije bila spriječena drugim obvezama osobno došla na sjednicu da ih "izriba".

Opstruiran izbor

U njezinom odsustvu tu je dužnost na sebe navodno preuzeo Hebrang. Njegov glavni motiv bila je teza da bi se na hrvatske pregovore s Europskom unijom negativno moglo odraziti to što nije formirano povjerenstvo za sukob interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ćete biti krivi ako se ne ostvari premijerkin cilj i san, završetak pregovora i potpisivanje sporazuma s EU. Zar želite da Milanović potpiše sporazum, a ne naša predsjednica? Toliko smo toga žrtvovali proteklih godina, odustali smo od ZERP-a, izručili smo hrvatske generale, pa kako ne možete učiniti još tu jednu minimalnu stvar", navodno je autoritativno Hebrang govorio svojim zastupnicima.

Neki od njih navodno su slušajući ga zaključili da potpredsjednik HDZ-a ne vjeruje kako će njegova stranka pobijediti na izborima kad spominje mogućnost da Zoran Milanović potpiše sporazum o pristupanju Uniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je, pak, negirao da je "špotao" HDZ-ove zastupnike, ali je pojasnio zašto je bilo važno da se izabere povjerenstvo za sukob interesa.

"Naši pregovori još nisu zaključeni, bit će tek za tjedan dana. Stoga moramo jako paziti da ne napravimo nešto što bi moglo ugroziti taj proces", naglašava Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102180128006 arti-201104140451006 arti-201104280065006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo