Gorjele vikendice, požar gasi 150 vatrogasaca

Prema priopćenju DUZS-a koje je stiglo u petak oko 20,30 sati, veliki požar na Braču gasi oko 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe.

10.8.2012.
10:29
VOYO logo

Vatrogasci u šibenskoj i splitskoj županiji tijekom petka imali su pune ruke posla. Kako je izvijestio DUZS, u 15.05 sati zaprimljena je dojava požara otvorenog prostora na području Konjevrata, a u gašenju su, osim lokalnih vatrogasnih snaga, sudjelovala i dva kanadera, koja su u međuvremenu povučena s požarišta. Nešto kasnije zaprimljena je i dojava o požaru trave i niskog raslinja na području Vele Farske uvale na otoku Braču. Zračne snage koje su gasile požar napustile su požarište, navodi se u priopćenju DUZS-a od 20,30 sati. Požar i dalje gasi oko 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz 24 vatrogasne postrojbe.

U požaru je izgorjela jedna vikendica, a još su dvije nagorjele. Srećom, ozlijeđenih nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuće ugrožene i kod Šibenika

Na otvorenom prostoru pokraj Konjevrata u Šibensko-kninskoj županiji požar i dalje gase lokalne vatrogasne snage. Požar su tijekom dana iz zraka gasila tri kanadera i dva Air Tractora. Opožarena je trava, nisko raslinje i borova šuma.

U petak u 17.30 sati zaprimljena je dojava o požaru u Raštanima na širem šibenskom području. Na terenu je 21 vatrogasac, s osam vozila iz JVP Biograd, te DVD-a Drage Sv.Filip i Jakov, Pakoštane, Polača i Sukošan. Gori u blizini kuća, pa su zatražene i zračne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarski i benkovački vatrogasci i u petak ujutro su nastavili borbu s požarom u Bulićima pokraj Lišana Ostrovičkih, koji je buknuo sinoć oko 23.30 sati. Vatru koja guta hrastovu šumu i raslinje od jutros pokušavaju ugasiti i tri kanadera.

Pune ruke posla

Vatrogasci su se uspješno izborili s požarom kod Šestanovca, odnosno na predjelu Vukšića, koji je planuo oko 13 sati i zahvatio pet hektara hrastove šume. Lokaliziran je u petak u 14. 45 sati. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage sa ukupno 39 vatrogasaca i 8 vozila, a iz zraka su vatru gasila dva kanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tijeku je sanacija požarišta, javlja Državni ured za zaštitu i spašavanje.

Zadarski i benkovački vatrogasci i dalje se bore s požarom u Bulićima pokraj Lišana Ostrovičkih, koji je izbio u četvrtak navečer. Požarom je zahvaćena hrastova šuma i raslinje. Iz zraka su ga gasila tri kanadera, no oni su napustili požarište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šibenskom području vatra je u četvrtak planula i oko 19 sati pokraj Laškovice. Vatra je zahvatila oko pet hektara trave i niskog raslinja, a 13 gasitelja ugasilo ju je nakon četiri sata.

Na Hvaru požar buknuo kraj kuća

Također, u četvrtak oko 15 sati požar je planuo i na području Vrdovo – Priorica. Opožareno je oko 0,2 hektara trave, makije i hrastove šume na nepristupačnom terenu, a požar je gasio jedan kanader te vatrogasci DVD-a Sinj s ukupno pet gasitelja i jednim vatrogasnim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak poslijepodne požar je izbio u blizini kuća kod Milne na Hvaru, a lokaliziran je u 19.30 sati. Požar je gasilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Hvar s 20 vatrogasaca i četiri vozila, a u pomoć su pristigli i mještani. Opožarena je zasad nepoznata površina niskog raslinja i makije. U tijeku je sanacija požarišta.

Inače, DHMZ je upozorio da su u petak u sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimice mogući olujni udari bure. Na južnom Jadranu će sredinom dana bura okrenuti na sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo