ZAVRŠIO U ZATVORU / Zaposlenik zadarske gradske uprave prijetio novinaru i zadarskom epidemiologu: 'Ako je to istina, bit će udaljen s posla'

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Iz državnog odvjetništva su kazali da je zaposlenik gradske uprave u pritvoru već 15 do 20 dana

27.7.2021.
15:07
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Zaposlenik gradske uprave Mario Živković već je desetak dana u istražnom zatvoru u Zadru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prijetnje zbog kojeg je uhićen prije dva tjedna.

Prema neslužbenim informacijama portala Zadarski.hr, Živković je preko svog Facebooku profila prijetio najprije novinaru Večernjeg lista u Zadru Frani Šariću, a potom i glavnom epidemiologu Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prijetnji upućenih Šariću Živković je dobio mjere opreza, a kad je potom isto napravio prema poznatom zadarskom epidemiologu, privela ga je policija.

Image
BURNA SJEDNICA SKUPŠTINE /

Zadarskog vijećnika naljutio Beroš: 'Zašto boja županiju u crveno? Moja incijativa bi bila da ga nazovete i poručite mu ovo'

Image
BURNA SJEDNICA SKUPŠTINE /

Zadarskog vijećnika naljutio Beroš: 'Zašto boja županiju u crveno? Moja incijativa bi bila da ga nazovete i poručite mu ovo'

Iz Gradske uprave su kazali da je Živković na godišnjem odmoru, no nisu znali reći je li na godišnji otišao nakon što je uhićen ili je bio na godišnjem kada je počinio kazneno djelo prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Mijolović, pročelnik Upravnog odjela za financije Grada Zadra, kazao je da je Živković kazneno djelo počinio dok je bio na godišnjem odmoru.

"Prema informacijama s kojima raspolažem on je priveden u nedjelju 11. srpnja, a nekoliko dana prije toga je otišao na godišnji odmor. Inače radi u našem odjelu u Odsjeku za javnu nabavu", kazao je Mijolović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uputili smo upit policiji da nam se očituje je li naš zaposlenik u pritvoru i po kojoj osnovi kako bi znali što trebamo poduzeti. Naime, ako se potvrdi da je osumnjičen za kazneno djelo koje se sumnjiči, o čemu smo neslužbeno informirani, mi ćemo morati poduzeti korake sukladno članku 67. Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. Prema toj točki Zakona mi bi ga trebali udaljiti iz službe sve do pravomoćne presude", kazao je Mijolović dodajući da to za Živkovića ne znači otkaz ugovora o radu.

"Bit će udaljen i službe i primat će 60 posto plaće sve do pravomoćnosti sudske odluke, a ako ima uzdržavane članove obitelji isplaćivat će mu se, sukladno zakonu, 80 posto plaće", objasnio je Mijolović za Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz državnog odvjetništva su kazali da je Živković u pritvoru već 15 do 20 dana i da bi uskoro mogao izaći, te da je cijeli postupak u fazi dokaznih radnji koje bi trebale rasvijetliti razloge zbog kojih je prijetio prvom epidemiologu Zadarske županije. Prema neslužbenim informacijama, prijetio im je zbog propagiranja cijepljenja protiv koronavirusa. 

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo