kreću razgovori / Zaposlenici SC-a vraćaju se na posao, postignut načelni dogovor o Kolektivnom ugovoru

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Dali smo uputu štrajkašima da sutra rade, ali štrajk nije prekinut. Nismo odustali od štrajka i ako se problemi ne riješe u roku tjedan dana štrajk se nastavlja', rekao je Kiš

28.11.2016.
15:43
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Na dašanjem sastanku u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, održanom u povodu štrajka radnika Studentskog centra (SC) postignut je načelni dogovor da se Kolektivni ugovor za Studentski centar u Zagrebu potpiše u roku od sedam dana.

Za to će vrijeme štrajk biti u mirovanju, radnici će se vratiti na svoja radna mjesta, nastaviti sa radom i neće poduzimati nikakve akcije, poručuju iz Štrajkačkog odbora Sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će započeti razgovori između sanacijskog upravitelja SC-a i Štrajkačkog odbora sindikata kako bi se u roku sedam dana pronašla rješenja o mogućim spornim pitanjima u Kolektivnom ugovoru (KU) i kako bi ga se zatim moglo potpisati, izjavio je glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

"Ministar je bjelodano rekao da je jedini nadležan za potpisivanje KU-a sanacijski upravitelj", rekao je Kiš te dodao radnici neće organizirati prosvjedne akcije dok traju razgovori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo uputu štrajkašima da sutra rade, ali štrajk nije prekinut. Nismo odustali od štrajka i ako se problemi ne riješe u roku tjedan dana štrajk se nastavlja", rekao je Kiš.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja izvijestili su da će se o sastanku oglasiti priopćenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u zagrebačkom SC-u traže potpisivanje već usuglašenog KU-a koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava. 

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti jer je SC u dugovima i postupku sanacije, a Bošnjak tvrdi da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić izjavio je u četvrtak na sjednici Vlade kako nema zapreka da se KU potpiše, ali bez povećanja materijalnih prava jer bi to značilo 5 milijuna kuna veće godišnje troškove SC-a.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo