Četvrti u nizu / Započeo internacionalni festival dječjeg animiranog filma

Image
Foto: facebook

Već četvrtu godinu za redom Varaždinci su domaćini internacionalnog festivala dječjeg animiranog filma. Ove su godine oborili rekorde!

26.4.2013.
14:16
facebook
VOYO logo

VAFI (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin) u Varaždin je privukao rekordan broj filmova. Od 229 pristiglih iz 26 zemalja u tri dana odvrtjet će se njih 103. Iako svi autori nisu mogli doći na festival neki su prešli doslovno pola svijeta da bi pogledali svoj film na velikom platnu.

Svi filmovi koji se prikazuju autorska su djela mladih animatora koji iz godine u godinu dokazuju da svijet, ali i Hrvatska ima potencijale za nove tvorce nekih budućih animiranih kino hitova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove su godine prijavljeni su filmovi iz Jeruzalema, Belgije, Egipta, Tajvana, te mnoštvo filmova iz cijele Hrvatske.

Najmlađi kandidati koji su svoje filmove prijavili imaju svega devet godina! "Prvo sam s 5 godina nacrtala knjigu o psu na Mjesecu, a sad je to postao i film. Jako volim crtati bojicama jer mi je to najljepše ", ispričala je Linda nakon što je na velikom platnu pogledala svoj prvi autorski film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival svake godine ima i humanitarni karakter. Četvrti VAFI pomoći će humanitarnoj udruzi za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima "Jak kao Jakov". Nastanak Udruge inspirirao je trinaestogodišnji Jakov Rubido koji je bolovao od teškog oblika leukemije i iza sebe ostavio kao ostavštinu pjesmu "Jak kao Jakov".

Festival traje sve do 28. svibnja, a sve projekcije su besplatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo