prva faza izgradnje / Zapadni dio Vrnaže skoro gotov, radovi dogodine sele na istočnu obalu

Image
Foto: Šibenski portal

Ovih dana je šibenski Marinetek NCP isporučio i usidrio vanjski valobran i nova tri unutrašnja gata za privez brodica u uvali Vrnaža u Mandalini, tako da ta nova komunalna lučica već dobiva projektom zacrtane konture i sve je bliže završetku prve faze izgradnje.

30.11.2016.
8:44
Šibenski portal
VOYO logo

– Rok za izvođenje radova je šest mjeseci pa do kraja godine planiramo premjestiti i privremeno usidreni gat na svoje stalno mjesto, te postaviti planirani peti pontonski gat, sa mostovima i pripadajućim sidrenim sustavima. Za to vrijeme nastaviti će se građevinski radovi na dovršenju nadmorskog dijela obalnog zida i daljnje uređenje obale, tako da se otvaranje zapadnog dijela lučice predviđa po planiranom rasporedu, početkom 2017.godine, priopćili su iz Marinetek NCP-a.

Prva faza radova, koja je počela krajem ljeta, obuhvatila je uređenje zapadnog dijela uvale, odnosno uređenje oko 300 metara obalnog zida te postavljanje plutajućeg valobrana i pet plutajućih gatova za privez oko 250 brodica. Projekt uređenja Vrnaže vrijedan je oko 38 milijuna kuna, zbog čega će radovi teći u nekoliko faza. Ukupni troškovi prve faze, koja se sada privodi kraju, su oko šest milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo