Željka Panza Ostrogonac /

Zamjenica ravnateljice USKOK-a o uhićenju narko skupine: 'Jedni su krijumčarili drogu, drugi oružje, a treći migrante'

Image
Foto: RTL

Kazala je i kako su sve skupine kriminalne su bile iznimno visoko kategorizirane

14.4.2022.
22:20
RTL
VOYO logo

Zamjenica ravnateljice USKOK-a Željka Panza Ostrogonac dala je izjavu za medije o uhićenju 10 osoba koje se sumnjiči da su dio krijumčarskog lanca kokaina koji je u naše krajeve stizao iz Južne i Srednje Amerike.

Komentirala je po kojim osnovama je USKOK tražio istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USKOK je predložio sucu istrage Županijskog suda određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika u dva zasebna predmeta. Sudac istrage prihvatio je u potpunosti prijedloge ureda kao i argumentaciju izloženu za isto. Istražni zatvori su određeni zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a u odnosu na dva okrivljenika kojima se stavlja na teret najteža inkriminacija zbog  posebnih okolnostih kaznenog djela za koji je zaprečna kazna dugotrajnog zatvora", kazala je.

Kazala je i kako su istragom u dva odvojena predmeta obuhvaćene kriminalne organizacije, točnije njih šest. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna je u jednom predmetu, ostalih 5 u drugom predmetu. U zasebnom predmetu su dvije gurapcije vezane za kaznena djela u svezi kriminaliteta droga, jedna je vezana za oružje, a jedna za krijumčarenje miogranata i posljednja je vezana za najteže kazneno djelo teškog ubojstva počinjenog u sstavi zločinačkog udruženja", kazala je.

Kazala je i kako su sve skupine kriminalne su bile iznimno visoko kategorizirane. 

"U njima su hijerarhijskoj strukturi državljani RH izrazito visoko pozicionirani i nekakvi rezultati njihovog kriminalnog djelovanja su u gabaritima količina droga u stotinama kilograma", kazala je.

Komentirala je i imaju li uhićenja u Srbiji veze s uhićenjem 10 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Srbije, mogu reći da današnja uhićenja u Srbiji imaju određenu poveznicu s predmetom na kojem radimo u RH i to u onom dijelu koji se odnosi na inkriminaciju uz kazneno djelo teškog ubojstva na štetu hrvatskog državljanina počinjenog na teritoriju Ekvadora gdje je likvidiran", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo