Zahlađenje u cijeloj zemlji, moguć i snijeg

Nakon duljeg toplog razdoblja, u utorak ujutro zahladilo je u cijeloj zemlji. Prema prognozama, u pojedinim dijelovima očekuje se i snijeg, a još nas niže temperature očekuju sutra ujutro.

24.1.2012.
8:49
VOYO logo

Osjetno zahlađenje u utorak je zahvatilo cijelu Hrvatsku. Temperature bi se u kontinentalnom dijelu trebale kretati između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva. Kiša pada gotovo u cijeloj zemlji, a Državni hidrometeorološki zavod najavljuje snijeg u Delnicama, na Plitvicama, u Gračacu...

Od srijede bi trebalo još zahladiti, te će se temperatura u većem dijelu zemlje spustiti ispod nule i kretat će se od -5 do 1 Celzijevog stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na južnom Jadranu će u utorak ipak biti osjetno toplije, uz slabo do umjereno jugo. Na sjevernom dijelu puhat će umjerena do jaka bura, koja će tijekom dana jačati i proširiti se duž cijele obale. Temperatura zraka kretat će se od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu će od sredine tjedna također doći do zahlađenja. Jutarnja temperatura kretat će se od -2 do 3, a najviše dnevne temperature bit će između 4 i 8 Celzijevih stupnjeva. Puhat će umjerena do jaka bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprezno po mokrim i skliskim cestama!

Iz HAK-a upozoravaju da treba voziti oprezno po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik, za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom D62 Vrgorac – Ravča. Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na državnoj cesti D1, zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka, vozila do 40 tona voze preko zamjenskog mosta (lansirni), ostali autocestom A2 Zagreb – Macelj preko čvora Sveti Križ Začretje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo