ZAGREB PROSVJEDUJE ZA / DAVIDA: Na Cvjetnom građani pale svijeće i pjevaju njegovu pjesmu: 'Žalosno kako roditelji moraju tražiti pravdu'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U Zagrebu se održava prosvjed zbog neriješene smrti Davida te bahatosti i brutalnosti policije u BiH

27.12.2018.
17:44
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog još uvijek neriješene smrti 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića te bahatosti i brutalnosti policije u BiH, i u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, danas se održava prosvjed na kojemu se okupilo stotinjak prosvjednika. Mirono prosvjedujući, okupljeni drže Davidove fotografije i pale svijeće, izvještava 24 sata.

Prosvjednici su također u jednom trenutku držali stisnute šake u zraku kao simbol prosvjeda 'Pravde za Davida'. Osim toga pjevali su pjesmu 'Klinac u getu' koju je napisao ubijeni David kad mu je bilo 16 godina. Pjesma postala himna okupljanja u Banjoj luci, Beogradu, a sad i Zagrebu, piše 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da neću daleko stići, jer sam ja samo još jedan pijun u ovoj priči. Ne idem nigdje, načinio sam štetu, ja sam samo još jedan klinac u getu", Davidovi su stihovi.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mirno okupljanje na Cvjetnom trgu u znak podrške inicijativi Srce za Davida

Image

Mirno okupljanje na Cvjetnom trgu u znak podrške inicijativi Srce za Davida

Organizatoricu potresla situacija

"Jako me potresla situacija koju proživljavaju roditelji ubijenog Davida iz Banja Luke mjesecima, a posebno zadnjih dana. Žalosno je i prestrašno na koji način moraju tražiti pravdu i kako se vlast i policija odnose prema njima i tamošnjim ljudima. Podržavam ih i zato sam odlučila reagirati kako bi se zajedno ujedinili protiv bilo kakvog nasilja", rekla je 57-godišnja Gordana Pasanec koja je na zagrebačkom Cvjetnom trgu organizirala prosvjednu akciju “Srce za Davida”.

Roditelji Davor i Suzana Dragičević već mjesecima pokušavaju saznati što se dogodilo njihovu sinu Davidu. U ožujku ove godine on je pronađen mrtav uz rijeku Vrbas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno navodima policije koja je tvrdila da je riječ o nesretnoj smrti, roditelji tvrde da je riječ o ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo